Σάββατο 13 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δράση κατά της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων από τη Novartis

Δράση κατά της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων από τη Novartis

Συνεργασία με το Humanity Greece για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους ή σε Μονάδες  Φροντίδας

Στην ενδυνάμωση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην χώρα μας, στοχεύει η νέα πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας που ξεκινά η Novartis Hellas.

Με τίτλο «Κανένας Μόνος», η πρωτοβουλία υποστηρίζει δράσεις της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Humanity Greece, στο πλαίσιο καθιερωμένων προγραμμάτων πανελλήνιας εμβέλειας της οργάνωσης για την ενδυνάμωση ευάλωτων πολιτών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο ως ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.

Καθώς πολλές έρευνες καταδεικνύουν πως η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική υγεία, την ποιότητα ζωής και τη μακροζωία, η Novartis επισημαίνει πως «η αποστολή της να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ».

Η αφίσσα της δράσης «Κανένας μόνος» για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων

Τέσσερις παρεμβάσεις θα δώσουν σε άτομα 3ης ηλικίας την δυνατότητα διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης με τον κοινωνικό ιστό και επαφής νεότερες γενιές

Καταπολέμηση της μοναξιάς

Η πρωτοβουλία «Κανένας Μόνος» στοχεύει στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης των ανθρώπων, που ανήκουν στις συγκεκριμένες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μέσα από τέσσερις ειδικά σχεδιασμένες παρεμβάσεις, άτομα Τρίτης Ηλικίας που ζουν είτε μόνα τους, είτε σε Μονάδες Φροντίδας, θα έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης με τον κοινωνικό ιστό, αλλά και επαφής με νεότερες γενιές.

Ηλικιωμένοι που ζουν σε Μονάδες Φροντίδας θα δίνουν «Ραντεβού με τους ανθρώπους» και εθελοντές του Humanity Greece, δημιουργώντας ένα δίκτυο συντροφιάς και ψυχαγωγίας με δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, όπως παιχνίδια, ανάγνωση βιβλίων και προβολές ταινιών. Η παρέμβαση «Ραντεβού με την ζωή», θα περιέχει δραστηριότητες κοινωνικοποίησης που δρουν θετικά στην πνευματική και σωματική ευεξία τους, όπως η διοργάνωση εκδρομών και επισκέψεων σε μουσεία.

Μέσα από την συμμετοχή τους στην Κοινωνική Κουζίνα του Humanity Greece, οι ηλικιωμένοι θα αποκτούν πολλαπλά οφέλη για τη καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους, δίνοντας «Ραντεβού με τη γεύση». Τέλος το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την μηνιαία αποστολή εξατομικευμένων πακέτων στήριξης με βασικά αγαθά σε δομές και σε ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά ηλικιωμένους ανθρώπους, σε όλη την Ελλάδα.

Η ιδρύτρια του Humanity Greece Γεωργία Παράσχου, με αφορμή την συνεργασία δήλωσε: «Φιλοδοξία της εθελοντικής μας ομάδας, είναι να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν ολιστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Μέσα από το πρόγραμμα «Κανένας Μόνος» σε συνεργασία με τη Novartis Hellas, διαμορφώνεται μια ουσιαστική πρωτοβουλία που φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα της μοναξιάς υποστηρίζοντας έμπρακτα τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, ενισχύοντας τη σωματική και ψυχολογική τους ευημερία»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas Κώστας Παπαγιάννης, δήλωσε σχετικά: «Προτεραιότητά μας είναι να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε. Με την Ελλάδα να έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού ηλικίας 65+ στα κράτη-μέλη της ΕΕ, και με την μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία να θεωρείται μείζον πρόβλημα, ξεκινάμε την πρωτοβουλία «Κανένας Μόνος» με στόχο να ανοίξουμε την δημόσια συζήτηση και να παρακινήσουμε όλους τους συμμετέχοντες για ουσιαστικές παρεμβάσεις αλληλεγγύης προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας».

Sports in

Εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς άλλος Έλληνας -σε μια σεζόν- στα κύπελλα Ευρώπης (vids)

Ο Κώστας Φορτούνης κάνει πράγματα που νομίζαμε πως δεν υπάρχουν στα μέρη μας και…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Απριλίου 2024