Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαρακάκης για Τέμπη - «Αδιανόητο ότι δεν έγιναν οι σωστές ερωτήσεις στους υπευθύνους»

Μαρακάκης για Τέμπη – «Αδιανόητο ότι δεν έγιναν οι σωστές ερωτήσεις στους υπευθύνους»

«Η ευρωπαϊκή εισαγγελία διεξάγει έρευνα η οποία δεν έχει τελειώσει», λέει ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες τριών θυμάτων και 60 τραυματιών

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το έγκλημα των Τεμπών που οδήγησε στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας, ενώ δεκάδες σημαδεύτηκαν από βαριά ψυχικά και σωματικά τραύματα.

«Έθιξαν και τη νοημοσύνη μας – Ούτε απάντησε σωστά ούτε με την αξιοπρέπεια που έπρεπε στις οικογένειες ο κ. Καραμανλής» λέει ο Μαρακάκης

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων και τραυματιών από το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «αδιανόητο ότι δεν έγιναν οι σωστές ερωτήσεις στους υπευθύνους».

«Για εμένα είναι αδιανόητο το ότι δεν ρωτήθηκαν έτσι όπως έπρεπε οι άνθρωποι που ήταν σε πόστα ευθύνης κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως αντιμετωπίστηκαν το εξώδικο και οι γραπτές αναφορές προς τον υπουργό και τους διοικητικούς υπαλλήλους ως συνδικαλιστικό πυροτέχνημα. Ξεκάθαρα έλεγαν πως θα έχουμε τραγωδία. Αυτό έχει θίξει και τη νοημοσύνη μας. Ούτε απάντησε σωστά ούτε με την αξιοπρέπεια που έπρεπε στις οικογένειες ο κ. Καραμανλής. Τα πορίσματα είναι πολλά και για τα οποία δεν έχει ιδέα η Εξεταστική. Η ευρωπαϊκή εισαγγελία διεξάγει έρευνα η οποία δεν έχει τελειώσει».

Δεν θα αλλάξει το κατηγορητήριο

«Εκπροσωπώ τις οικογένειες τριών νεκρών και περίπου 60 φοιτητών που ήταν τραυματισμένοι» ανέφερε ο κ. Μαρακάκης και συνέχισε: «Ισοβίως τραυματισμένοι. Θα διευρυνθεί ελαφρώς ο αριθμός των κατηγορουμένων. Δεν θα αλλάξει το κατηγορητήριο. Παραπέμπονται για την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος, εξαιτίας παραλείψεων, τα οποία για να στοιχειοθετήσουν σε παραπομπές κακουργηματικού χαρακτήρα πρέπει να προκύπτει ο ενδεχόμενος δόλος».

«Κατά την άποψή μας, και νομίζω είναι αυτονόητο, εάν δεν είχε προκύψει αυτή η τραγωδία, δεν θα είχε ‘σκαλίσει’ ο ευρωπαίος εισαγγελέας τη σύμβαση 717», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Δυστυχώς, πολλά ερωτήματα για το έγκλημα των Τεμπών εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν ανοιχτά για συγκάλυψη και συγγενείς των θυμάτων καταθέτουν στις ανακριτικές αρχές το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών με αδυσώπητες διαπιστώσεις για τα τεράστια κενά στη διερεύνηση του εγκλήματος και την κακή κατάσταση στην οποία παραμένει ο ελληνικός σιδηρόδρομος από πλευράς ασφαλείας.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024