Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είχε 54 σκυλιά στο σπίτι και το οικόπεδό της – Έγιναν καταγγελίες, έπεσαν «βροχή» τα πρόστιμα

Είχε 54 σκυλιά στο σπίτι και το οικόπεδό της – Έγιναν καταγγελίες, έπεσαν «βροχή» τα πρόστιμα

Τα 16 τετράποδα τα είχε μέσα στο σπίτι της και τα υπόλοιπα 38 σε παρακείμενο οικόπεδο - Το υπέρογκο ποσό που θα κληθεί να πληρώσει

Βαριά «καμπάνα» έπεσε σε μία γυναίκα στην περιοχή της Λητής στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε 54 σκυλιά στο σπίτι και στο οικόπεδό της.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση ερευνήθηκε από την Αστυνομία, κατόπιν καταγγελιών που έγιναν σχετικά με την ύπαρξη μεγάλου αριθμού δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες. Διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω γυναίκα είχε υπό την κηδεμονία της 54 σκυλιά, τα 16 εκ των οποίων μέσα στο σπίτι της και τα υπόλοιπα 38 σε παρακείμενο οικόπεδο που διατηρούσε στην Λητή, χώροι οι οποίοι λόγω έλλειψης καθαριότητας δεν εξασφάλιζαν την ευζωία των τετράποδων ζώων.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 70.000 ευρώ

Για τον λόγο αυτό επιβλήθηκε στην κηδεμόνα το διοικητικό πρόστιμο των 2.000 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα 46 τετράποδα στερούνταν της απαιτούμενης ηλεκτρονικής ταυτότητας και βιβλιαρίου υγείας, γεγονός για το οποίο επιβλήθηκε στην κηδεμόνα των ζώων το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των 59.800 ευρώ. Για τα υπόλοιπα 8 σκυλιά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 10.400 ευρώ για έλλειψη βιβλιαρίου υγείας και παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης.

Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα διεξήχθητο πρωί της Πέμπτης (08/02) με αρμόδιους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου για την εφαρμογή του νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς, να παρέχουν συνδρομή σε ελέγχους που πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου, παρουσία δικαστικού λειτουργού και εκπροσώπου του οικείου Δήμου, στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών για τα ζώα.

Δείτε φωτογραφίες:

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024