Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγρίνιο: Συλλέκτες ζώων βασάνιζαν μέχρι θανάτου γάτες και σκύλους σε σπίτι-«κολαστήριο»

Αγρίνιο: Συλλέκτες ζώων βασάνιζαν μέχρι θανάτου γάτες και σκύλους σε σπίτι-«κολαστήριο»

Είχαν κλειδωμένα δεκάδες ζώα σε σπίτι υγειονομική βόμβα - Έτρωγαν περιττώματα και πτώματα άλλων ζώων για να μείνουν ζωντανά - Δείτε βίντεο - Προσοχή! Σκληρές εικόνες

Στη δημοσιότητα έρχεται μία νέα υπόθεση κακοποίησης ζώων, που αυτή τη φορά ξεπερνά τα όρια της φαντασίας! Συλλέκτες ζώων κατηγορούνται ότι συγκέντρωναν αδέσποτα ζώα και τα κλείδωναν σε σπίτι-«κολαστήριο» στο Αγρίνιο όπου αναγκάζονταν να ζουν κλειδωμένα, ανάμεσα σε «βουνά» σκουπιδιών και νεκρά ζώα. Εύκολα θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς το σπίτι με χωματερή, όπου τα εγκλωβισμένα ζώα επιβίωναν τρώγοντας σκουπίδια, περιττώματα και πτώματα άλλων ζώων, αφού τα περισσότερα με τον καιρό πέθαιναν λόγω των άθλιων συνθηκών.

Έτρωγαν περιττώματα και πτώματα άλλων ζώων για να μείνουν ζωντανά

Τόπος «μαρτυρίου» και εξαθλίωσης ζώων στην οδό Βυζαντίου στο Αγρίνιο

Όπως έγινε γνωστό από το zoosos.gr, ανάμεσα στα σκουπίδια βρέθηκαν ζωντανά 6 σκυλιά και 13 γάτες, καθώς φιλόζωοι μόλις ενημερώθηκαν για κακοποίηση των ζώων από «συλλέκτες» που όπως αποκαλύφθηκε επί χρόνια ακολουθούσαν -για άγνωστο λόγο- την τακτική του να μαζέυουν αδέσποτα από τον δρόμο και να τα βασανίζουν, με αποτέλεσμα να βρίσκουν φρικτό θάνατο μέσα στο ακατοίκητο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου Παλαιού στην πόλη του Αγρινίου, που κατέληγε να γίνεται ο τάφος δεκάδων ζώων.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είχαν καταγγελθεί και στο παρελθόν για την κακοποίηση ζώων

Οι φιλόζωοι της περιοχής εντόπισαν τον χώρο στις 27 Οκτωβρίου κοντά στην οδό Βυζαντίου στο Αγρίνιο και η απομάκρυνση των ζώων που ήταν ακόμη ζωντανά έγινε την 1η Νοεμβρίου. Για την κινητοποίηση των Αρχών παρενέβη η επικεφαλής της ένωσης «Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης Των Ζώων», κ. Μάρθα Πουλτίδου και η δικηγόρος της «Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας», Έλενα Αρβανίτη.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που ακολουθούν, το σπίτι-«κολαστήριο» είναι μία πραγματική υγειονομική βόμβα, όπου τεράτιοι όγκοι συσσωρευμένων σκουπιδιών, πολλών ετών, «πνίγουν» το οίκημα. Η φρίκη όμως δεν σταματά εκεί – ανάμεσα στη βρομιά και τα μολυσματικά βακτήρια από την αποσύνθεση νεκρών ζώων, δεκάδες γάτες και σκύλοι ζούσαν κλειδωμένα και αναγκάζονταν να τρώνε τα διάσπαρτα κουφάρια ζώων και τα περιττώματά τους για να επιβιώσουν, αφού δεν υπήρχε τροφή.

Δείτε βίντεο – Προσοχή! Σκληρές εικόνες

Εθελοντές και εθελόντριες, που πήγαν επί τόπου με τη συνδρομή της Αστυνομίας, Εισαγγελίας, δικηγόρων και φιλοζωικών φορέων, βρήκαν πολλά πτώματα μέσα σε πλαστικές σακούλες – νεκρά γατιά και σκυλιά που όμως είναι αδύνατο να μετρηθούν. Όπως φαίνεται και στο βίντεο κόκαλα υπήρχαν διάσπαρτα παντού μέσα στην μονοκατοικία της οδού Βυζαντίου, τόπο μαρτυρίου αμέτρητων ζώων.

Όλα αυτά τα ζώα κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν μία μητέρα με τον ανάπηρο γιος της, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, καθώς επί χρόνια συγκέντρωναν σκύλους και γάτες και τα κλείδωναν μέσα σταν δωμάτια-«χωματερές» όπου τα άφηναν κυριολεκτικά να υποφέρουν, ώσπου ύστερα από κάποια καιρό πέθαιναν.


Μάλιστα, η γυναίκα που οδηγούσε τα άτυχα ζωάκια στο ετοιμόρροπο σπίτι, δείχνει να είναι δήθεν ανήξερη για όσα συνέβαιναν και να μένει έκπληκτη με τα ευρήματα, ενώ δηλώνει πως, μετά τον θάνατο του γιου της, σταμάτησε να καθαρίζει σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο το σπίτι βρισκόταν σε αυτή την άθλια κατάσταση, που είχε φτάσει να γίνει εστία μόλυνσης για ολόκληρη την περιοχή.

Για την υπόθεση βασανισμού και κακοποίησης με αποτέλεσμα τον θάνατο των ζώων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ όλα τα έξοδα βαρύνουν τους εθελοντές

Έκκληση σε εθελοντές για οικονομική ενίσχυση – Θα καλύψουν τα έξοδα

Δεδομένου ότι η οικονομική επιβάρυνση των εθελοντών είναι μεγάλη, μέσω ανάρυησης στα μ’εσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνουν έκκληση σε φιλόζωους και πολίτες να συνδράμουν οικονομικά, βοηθώντας τους να καλύψουν το κόστος.

«Σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στην πόλη του Αγρινίου… Πληροφορηθήκαμε ότι μία οικογένεια έχει μόνιμα κλεισμένα κάποιο αριθμό ζώων. Κάναμε καταγγελία και καταφέραμε και προσωρινή αφαίρεση τους έξι σκυλάκια και 13 γάτες… Η δυσοσμία από τα νεκρά ζώα έφτανε μέχρι πολύ έξω μόλις ανοίχτηκε το σπίτι στην παρουσία της αστυνομίας και της ιδιοκτήτριας βρέθηκαν αρκετά νεκρά ζώα ανάμεσα των ζωντανών που περίμεναν προφανώς και αυτά να πάρουν σειρά… Τα ζωάκια τα έχουμε σε πανσιόν επί πληρωμή χρειαζόμαστε τη SOSSOSSOS!!!!!!!! Προσοχή σκληρές εικόνες!!!!! Agrinio 2023… Σπίτι κολαστήριο βοήθειά σας σε τροφές φάρμακα χάπι αποπαρασίτωσης μέσα έξω… και να γίνουν αναλυτικές εξετάσεις στο κάθε ένα ξεχωριστό. Και στειρώσεις σε όλα… Τα σκυλάκια είναι κοκονάκια αναζητάμε άμεση φιλοξενίας για να μην τα έχουμε σε πανσιόν. Η άμεση υιοθεσία εφόσον θα γίνει οριστική αφαίρεση που περιμένουμε από μέρα σε μέρα… Όποιος θέλει ας καλέσει στο 697 864 6660 για οτιδήποτε άλλο πληροφορία θα δοθεί λογαριασμό pet shop και κτηνιατρείο, δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω άλλες λεπτομέρειες διότι η δικογραφία δεν έχει ολοκληρωθεί βρίσκεται στο στάδιο προανάκρισης, αλλά και πάλι τα ζωάκια χρειάζονται τώρα…»

Συλλέκτες: «Διαδικασία επέμβασης στην παρασυσσώρευση ζώων»

Η παρασυσσώρευση ζώων αποτελεί μία ακόμα μορφή κακοποίησης ζώων, η οποία απαντά όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, αποτελεί μία αρκετά δύσκολη κατάσταση, διότι ο πληθυσμός των ζώων ανέρχεται σε δεκάδες, με πολλά είδη ανάμεσά τους, το άτομο που τα συγκεντρώνει αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν συνεργάζεται και είναι έως και επιθετικό, ενώ οι εμπλεκόμενες πλευρές και οι αρμόδιοι φορείς για την αντιμετώπισή της πρέπει να έχουν καλή οργάνωση και αγαστή συνεργασία. Τα βήματα παρέμβασης που περιγράφονται παρακάτω ενδείκνυνται για τις περισσότερες περιπτώσεις παρασυσσώρευσης. Οι ρόλοι των ατόμων θα πρέπει να είναι προκαθορισμένοι. Όμως, κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειάζονται ιδιαίτερους χειρισμούς, επιπλέον ή διαφοροποιημένες ενέργειες.

1. Ο αυτόπτης μάρτυρας, περίοικος ή άλλος, θα πρέπει να γνωρίζει όσο το δυνατόν πιο έγκυρα τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο που αναφέρεται, π.χ., πόσα ζώα περίπου βρίσκονται στον χώρο, πόσα άτομα ζουν εκεί, ποιες είναι οι συνθήκες, κλπ. Τις περισσότερες φορές ο αριθμός των ζώων είναι αδύνατον να προσεγγισθεί. Ενδείκνυται να γίνει προσπάθεια επικοινωνίας με τον ένοικο του χώρου, ώστε να γίνουν γνωστές οι προθέσεις του για συνεργασία.
2. Πρέπει να υπάρχουν επιπλέον μάρτυρες και γνώστες της κατάστασης, οι οποίοι να είναι πρόθυμοι να καταθέσουν ενόρκως κατά τον σχηματισμό δικογραφίας.
3. Είναι απαραίτητη η ενημέρωση και εμπλοκή φιλοζωικής οργάνωσης (ένωσης, σωματείου), η οποία έχει νομικό κύρος, θα συμβάλλει περισσότερο οργανωμένα στη διαδικασία και θα φροντίσει για τη φύλαξη και φιλοξενία των αφαιρεθέντων ζώων, αν δεν υπάρχει δημοτικό καταφύγιο.
4. Η διαδικασία θα ήταν λειτουργικό να γίνει πρωινές ώρες και καθημερινές ημέρες, ώστε να είναι δυνατή η ανεύρεση και ο συντονισμός των φορέων. Αφού ενημερωθούν όλοι οι φορείς, θα καθοριστεί κι αποφασιστεί από κοινού μία συγκεκριμένη ημερομηνία.
5. Ο/οι μάρτυρας/ες ή/και η φιλοζωική οργάνωση μπορούν, αν δεν έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση στο Α.Τ., να ενημερώσουν τον οικείο Εισαγγελέα Πρωτοδικών (για την Αθήνα την Εισαγγελέα αρμόδια για θέματα ζώων, κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 10:00΄-13:00΄ στην Π.Σ.Σ. Ευελπίδων-Δικαστήρια), ώστε να δοθεί εντολή εισόδου στο σπίτι, σε περίπτωση που ο ένοικος αρνείται την είσοδο, αλλά κι εντολή αφαίρεσης των ζώων. Η εντολή θα απευθύνεται στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και τα αφαιρεθέντα ζώα θα παραδοθούν στο δημοτικό καταφύγιο ή σε ενδιαφερόμενη ζωοφιλική εταιρεία ή σωματείο ως μεσεγγυούχο (Άρ. 19 Ν. 4039/12). Εδώ ίσως υπάρχουν διαφοροποιήσεις, καθώς μπορεί να έχει προηγηθεί η υποβολή μήνυσης και η εντολή αφαίρεσης ζώων και εισόδου στην οικία να δοθεί γραπτά σε μεταγενέστερο χρόνο στο Α.Τ. ή προφορικά, κατόπιν επικοινωνίας Αξιωματικού του Α.Τ. με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας. Αλλά η υποβολή μήνυσης εκ των προτέρων θα έπρεπε να αποφεύγεται, καθώς μπορεί να προκληθούν δυσκολίες στον συντονισμό του εμπλεκόμενων φορέων και να περάσει αρκετό διάστημα.
6. Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα θα ενημερώσει την Δ/νση Υγειονομικού της οικείας Περιφέρειας, ώστε να παρευρίσκεται κατά τη διαδικασία, αλλά και Πταισματοδίκη/Ειρηνοδίκη και κλειδαρά, εφόσον ο ένοικος φαίνεται ότι θα αρνηθεί την είσοδο.
7. Ο/οι μάρτυρας/ες και η φιλοζωική οργάνωση καλό είναι να διατηρούν επικοινωνία με τον οικείο Δήμο για τις συνθήκες που επικρατούν στον εν λόγω χώρο, ώστε αυτός να παρέχει κατά τη διαδικασία τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτούνται. Κατά την είσοδο στον χώρο θα υπάρχουν σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα πιθανότατα που θα εμποδίζουν την διέλευση ή/και την είσοδο, οπότε θα χρειαστούν μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων.
8. Επίσης, σε περίπτωση που ο Δήμος έχει πρόγραμμα για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων και διαθέτει καταφύγιο ζώων ή συνεργάζεται με ανάλογο φορέα ή ιδιώτη κτηνίατρο, θα πρέπει να έχει ενημερώσει σχετικά για τον πληθυσμό των ζώων που αυτοί θα λάβουν για κτηνιατρική περίθαλψη (εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, στειρώσεις, θεραπείες, κλπ.) ή και φύλαξη στον χώρο τους.
9. Δεδομένου ότι τα έγκλειστα ζώα είναι συνήθως μη κοινωνικοποιημένα έως και φοβισμένα, ο Δήμος θα πρέπει να έχει φροντίσει να βρίσκεται στον χώρο υπάλληλος/οι κατάλληλα εκπαιδευμένος/οι στην σύλληψη-δέσμευση ζώων, αλλά και που θα επιδείξει/ουν ιδιαίτερη προσοχή με τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει/ουν για να μην πληγωθεί κάποιο ζώο. Κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει κι εκπαιδευτής σκύλων που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια, δηλαδή ως προ τον τρόπο προσέγγισης και δέσμευσης των ζώων.
10. Θα πρέπει να έχει ληφθεί μέριμνα από τον Δήμο να υπάρχουν αρκετά κλουβιά και οχήματα μεταφοράς για τα ζώα.
11. Το Αστυνομικό Τμήμα θα πρέπει να διαθέσει περιπολικό με πλήρωμα για τη σύλληψη και μεταφορά του υπαίτιου στο Α.Τ. και την συνοδεία του σε πιθανή ακούσια νοσηλεία του σε εφημερεύον ψυχιατρικό νοσοκομείο, αν απαιτείται. Ενδείκνυται στο σημείο να κληθεί Ε.Κ.Α.Β. για παροχή πρώτων βοηθειών. Πολλές φορές οι υπαίτιοι ή άλλα μέλη της οικογένειάς τους, που μένουν εκεί, αντιμετωπίζουν σοβαρά παθολογικά προβλήματα.
12. Τα άτομα που θα εισέλθουν στην οικία θα πρέπει να έχουν καθοριστεί από πριν, ώστε να αποφευχθούν απομακρύνσεις ζώων από περίοικους ή κλοπές. Ο χώρος αποτελεί σκηνή εγκλήματος και θα πρέπει να αποκλειστεί η είσοδος σε τρίτους.
13. Όλα τα άτομα που θα εισέλθουν πρέπει να φέρουν μάσκες που καλύπτουν μύτη και στόμα τουλάχιστον. Επίσης, να φοράνε γάντια και μπότες εργασίας, καθώς θα έρθουν αντιμέτωποι με σοβαρές ή ακραίες συνθήκες (από πληθώρα περιττωμάτων έως και πτώματα ζώων).
14. Πρέπει να οριστεί ένα άτομο-εθελοντής, ώστε να φωτογραφίσει τον χώρο και τα ζώα. Οι φωτογραφίες θα επισυναφθούν στην δικογραφία απαραίτητα.
15. Ακόμα ένα άτομο-εθελοντής θα πρέπει να καταγράφει τον αριθμό των ζώων που ανευρίσκονται, αλλά και το πού πηγαίνει κάθε ζώο ή οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία. Πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι δυνατός ο εντοπισμός κάθε ζώου, αφού φύγει από τον χώρο. Αν είναι δυνατόν, καλό είναι σε κάθε ζώο να τοποθετείται ένας αριθμός με περιλαίμιο ή με άλλον πρόσφορο τρόπο, ξεκινώντας από τον αριθμό «1».
16. Η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετές ώρες και οι συνθήκες θα είναι πιθανόν ακραίες, οπότε τα άτομα που θα εμπλακούν, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, διότι έτσι μπορεί να τεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024