
Ο Μακρόν εγκαινιάζει την Πέμπτη (29/2) το Ολυμπιακό Χωριό
Τα εγκαίνια του Ολυμπιακού Χωριού θα γίνουν από τον Εμανουέλ Μακρόν την ερχόμενη Πέμπτη (29/2).
Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν θα εγκαινιάσει το Ολυμπιακό Χωριό των Αγώνων του 2024, που βρίσκεται στα προάστια του Παρισιού, την Πέμπτη (29/2) σε «…ένα σημαντικό βήμα προς τους Αγώνες αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι», όπως ανέφερε την Τρίτη (27/2) ο εκπρόσωπος Τύπου της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Ο αρχηγός του κράτους θα παραστεί στην «παράδοση των κλειδιών» απ’ την εταιρεία που παραδίδει τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 (Solideo) στην οργανωτική επιτροπή. Ο χώρος θα «ανοίξει» επίσημα τον Ιούλιο λίγο πριν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Αυτό το «χωριό των αθλητών», που συνδυάζει το Saint-Denis, το Saint-Ouen και το Saint-Denis Island, κοντά στον Σηκουάνα, είναι το μεγαλύτερο έργο της Solideo, με 2.800 κατοικίες προς παράδοση και σχεδόν 14.250 κλίνες.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, που είχε ήδη επισκεφθεί το χώρο κατά την έναρξη της κατασκευής τον Οκτώβριο του 2021, τα εγκαίνια της Πέμπτης (29/2) είναι «…η απόδειξη ότι η Γαλλία είναι ικανή να παραδώσει έγκαιρα αυτό το εντυπωσιακό Ολυμπιακό χωριό», το οποίο «έχει κινητοποιήσει σχεδόν 4.000 εργάτες».
Κι όλο αυτό εντός του προϋπολογισμού που ανακοινώθηκε, με «…646 εκατ. ευρώ δημόσιας στήριξης, εκ των οποίων τα 542 εκατ. ευρώ προέρχονται απ’ το Δημόσιο, για συνολικό προϋπολογισμό περίπου δύο δισ. ευρώ». Το Elysée αναφέρει ένα πρόσθετο κόστος μικρότερο του 3% εξαιρουμένου του πληθωρισμού.
- Ιωάννης Γρυπάρης: Οι φωτεινοί σταθμοί στη ζωή του
- Ο Βλαχοδήμος ανανέωσε με τη Σεβίλλη και ανακοινώθηκε από τον… Κρίστοφερ Νόλαν (pic)
- Νέο σποτ του ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης: Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για αποθήκευση ενέργειας & φθηνό ρεύμα
- Ο Δήμος Ιεράπετρας ενισχύει την προσβασιμότητα στις παραλίες
- Τροχαίο με τραυματίες στην Πανεπιστημίου: Συγκρούστηκε λεωφορείο με τρόλεϊ
- Το Predator και οι υποκλοπές «πρωταγωνιστούν» στην Έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου





