Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ρυθμό συνεδρίου (τώρα) η ΝΔ – Η σύναξη της Θεσσαλονίκης, το «φεστιβάλ» του Ζαππείου, τα ξένα ινστιτούτα

Σε ρυθμό συνεδρίου (τώρα) η ΝΔ – Η σύναξη της Θεσσαλονίκης, το «φεστιβάλ» του Ζαππείου, τα ξένα ινστιτούτα

Τι αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη στην οδό Πειραιώς – Ξεκινά άμεσα η επιχείρηση «γαλάζια επιστράτευση» - Ειρωνείες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το συνέδριο της ΝΔ, που θα αποτελέσει ουσιαστικά στο τριήμερο 5-7 Απριλίου την επίσημη αφετηρία για τον προεκλογικό αγώνα προς την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, εξελίσσονται από τους επιτελείς της κεντροδεξιάς παράταξης και πρωθυπουργικούς συνεργάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του in, έγινε χθες πολύωρη κλειστή σύσκεψη στην κομματική έδρα στην οδό Πειραιώς για τις λεπτομέρειες της οργάνωσης του μηχανισμού και για τις κεντρικές προσυνεδριακές και συνεδριακές δράσεις.

Πρόσωπα – κλειδιά από Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς δουλεύουν ήδη πίσω από τα φώτα – ανάμεσα τους ο Γιάννης Μπρατάκος, η Μαρία Συρεγγέλα, ο Γιάννης Σμυρλής, ο Θανάσης Νέζης -, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η επιχείρηση «γαλάζια πανελλαδική επιστράτευση», όπως ζήτησε προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ώρα που κυβερνητικά και κομματικά στελέχη υποδέχτηκαν με ειρωνικά χαμόγελα και καυστικά σχόλια τις συριζαϊκές εξελίξεις στο Ταε Κβο Ντο, επιδιώκεται ο μέγιστος συντονισμός του νεοδημοκρατικού οργανωτικού μηχανισμού, προκειμένου από τους χώρους του Ζαππείου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της κεντροδεξιάς παράταξης, να εκπεμφθεί καθαρό μήνυμα ενότητας.

Αναγκαία συσπείρωση

Και κυρίως στόχος είναι να εκπεμφθεί το μήνυμα της φυγής προς τα εμπρός, κατά το πολιτικό και δημοσιογραφικό κλισέ, δηλαδή του απεγκλωβισμού των γαλάζιων από το σημερινό περιβάλλον πολλαπλών πιέσεων με ορίζοντα τις ευρωεκλογές.

Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη υποδέχτηκαν με ειρωνικά χαμόγελα και καυστικά σχόλια τις συριζαϊκές εξελίξεις στο Ταε Κβο Ντο

Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που το κομματικό συνέδριο δεν θα είναι εκλογικό ούτε θα υπάρξουν αλλαγές καταστατικού και άλλες σχετικές συζητήσεις, αλλά θα είναι πανηγυρικό για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία (αναγκαίας) συσπείρωσης της παραδοσιακής βάσης.

Προσυνέδριο στον Βορρά

Το πρώτο βήμα θα γίνει άμεσα. Συγκεκριμένα, σε ένα προσυνέδριο στην Θεσσαλονίκη, το οποίο προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη με κεντρικό ομιλητή τον Μητσοτάκη. Είναι σαφές ότι ο Βορράς είναι σταθερά στο (πολιτικό) ραντάρ του Μαξίμου και του κόμματος. Ήδη από τη… Θεσσαλία και πάνω κινητοποιούνται εδώ και εβδομάδες υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη. Με τα ζητήματα της ακρίβειας αλλά και με το αγροτικό μέτωπο να κυριαρχούν στις εκφράσεις δυσφορίας των πολιτών – και του ακροατηρίου της ΝΔ.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γίνει άλλο προσυνέδριο – σημειωτέον ότι μία μέρα μετά τη σύναξη της Θεσσαλονίκης ο Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Βουκουρέστι για το συνέδριο του ΕΛΚ. Συνεπώς, θα ακολουθήσει απευθείας το «φεστιβάλ» του Ζαππείου. Εκεί αναμένεται να στηθούν θεματικά τραπέζια σε δύο αίθουσες ενώ οι παρεμβάσεις των ομιλητών θα γίνουν στο περιστύλιο.

Οπτικοακουστικό υλικό

Όλα δείχνουν ότι στις 5 Μαρτίου θα παρουσιαστεί και το σήμα – σύνθημα για τα 50 χρόνια της ΝΔ, ενώ ήδη η οργανωτική επιτροπή συγκεντρώνει το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό. «Θέλουμε», λένε αρμόδιες πηγές, «να μιλήσουμε στον παραδοσιακό νεοδημοκράτη», εξ ου και έχουν επιστρατευθεί τα αρχεία των γαλάζιων ιδρυμάτων. Κάτι που πιστοποιεί την αγωνιώδη «μάχη» που θα δώσει το κόμμα κατά της έκφρασης δυσαρέσκειας στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ταυτόχρονα στόχος είναι να αναδειχθεί η πορεία διεύρυνσης της παράταξης και ο ρόλος της στην Ευρώπη, γι’ αυτό και έχει υπάρξει επικοινωνία για εκπροσώπηση ξένων ιδρυμάτων, όπως είναι το Κόνραντ Αντενάουερ, το Ρόμπερτ Σούμαν και το think tank του ΕΛΚ «Βίλφριντ Μάρτενς».

Ήδη ο Μητσοτάκης έχει πει σε κομματικό ακροατήριο ότι στον δρόμο προς την εκλογική αναμέτρηση, που θα κρίνει τις πολιτικές ισορροπίες της επόμενης περιόδου, θέλει ένα συνέδριο «απολογισμού». Βασική θεματική, η ευρωπαϊκή πορεία της ΝΔ και οι «θέσεις» της στο σύγχρονο περιβάλλον προκλήσεων.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024