Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όχι του Δήμου Πειραιά στη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό

Όχι του Δήμου Πειραιά στη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό

Με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά εκφράζει την αντίθεσή του στην κατάργηση του 1ου Γυμνασίου Πειραιά και τη μετατροπή του σε Πειραματικό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά την «Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής», ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην κατάργηση του 1ου Γυμνασίου Πειραιά και τη μετατροπή του σε Πειραματικό, παράλληλα με τη διασύνδεσή του με τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία.

Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά εκφράζει την αντίθεσή του στην κατάργηση του 1ου Γυμνασίου Πειραιά και τη μετατροπή του σε Πειραματικό, παράλληλα με τη διασύνδεσή του με τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία. Η απόφαση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα:

  • Να στερήσει από δεκάδες μαθητές τη δυνατότητα να γραφτούν στο σχολείο της γειτονιάς τους.
  • Να αυξηθεί η απόσταση και άρα ο χρόνος και το κόστος μετακίνησης των μαθητών σε πιο απομακρυσμένα Γυμνάσια.
  • Τον υποχρεωτικό χωρισμό παιδιών (αδέρφια, παρέες κά), μέσω του διαμοιρασμού τους στα υπόλοιπα Γυμνάσια, γεγονός παιδαγωγικά απαράδεκτο.
  • Τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων 25-27 μαθητών στα όμορα Γυμνάσια.

«Οι όροι μάθησης χειροτερεύουν»

Η ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά μάλιστα κάνει λόγο για τους όρους μάθησης σε περίπτωση που ισχύσει η μετατροπή του σχολείου, αναφέροντας: «Στην ουσία δηλαδή, θα χειροτερεύσει συνολικά τους όρους μάθησης των μαθητών της ευρύτερης περιοχής του Α’ Διαμερίσματος και του Κέντρου του Πειραιά, ενώ ειδικά το Α’ Διαμέρισμα, η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Πειραιά, θα μείνει με μόλις 3 Γυμνάσια!

Είναι δε σίγουρο, ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η πρόταση για μετατροπή και του 1ου ΓΕΛ Πειραιά σε Πειραματικό, γεγονός που θα επιδεινώσει περαιτέρω το πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχουν Γενικά Λύκεια που να μπορούν να υποδεχτούν το πλήθος των μαθητών της περιοχής.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθμ. 10728/Δ6/31-01-2024 και ταυτόχρονα την επανεξέταση του θέματος της ίδρυσης Πειραματικού Σχολείου στην Π. Ενότητα Πειραιά, καθώς αυτό αφορά όλους μας, αλλά και τους γονείς των Ράλλειων Πειραματικών, οι οποίοι εδώ και χρόνια δεν έχουν λύση για το μέλλον των παιδιών τους».

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024