Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αμφιλεγόμενη ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ προκαλεί οργή - Τα «βάζει» με την Μισέλ Ομπάμα

Η αμφιλεγόμενη ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ προκαλεί οργή – Τα «βάζει» με την Μισέλ Ομπάμα

Η ανάρτηση φάνηκε να στηρίζεται σε μια αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας που υποδηλώνει ότι η Μισέλ Ομπάμα είναι τρανς.

Η τελευταία ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στο Instagram προκαλεί σάλο λόγω των ρατσιστικών και μισογυνιστικών της προεκτάσεων. Στην ανάρτηση απεικονίζεται ο πρώην παίκτης του NFL Levon Kirkland με λεζάντα που υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια «σπάνια rookie card* της Μισέλ Ομπάμα». Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο των δημόσιων προσώπων στην καταπολέμηση των επιβλαβών στερεοτύπων και της παραπληροφόρησης.

Μια θέση που είναι καλυμμένη με αντιφάσεις

Η εν λόγω ανάρτηση ήταν μια φωτογραφία του Levon Kirkland, πρώην αμυντικού των Pittsburgh Steelers. Ο Τραμπ Τζούνιορ τη συνόδευσε με ένα φαινομενικά αθώο σχόλιο: «Βρήκα αυτή τη σπάνια rookie κάρτα της Μισέλ Ομπάμα». Ωστόσο, οι προεκτάσεις της ανάρτησης δεν ήταν καθόλου αθώες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων για τις ρατσιστικές και μισογυνιστικές προεκτάσεις της.

Οι επικριτές υποστήριξαν ότι μια τέτοια συμπεριφορά πρέπει να καταγγέλλεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ρατσισμού και του μισογυνισμού

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να καταδικάσουν την ανάρτηση, με τον δημοσιογράφο Aaron Rupar να τη χαρακτηρίζει ως «παράλογα επίπεδα ρατσιστικής μισογυνικής προσέγγισης». Η ανάρτηση φάνηκε να στηρίζεται σε μια αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας που υποδηλώνει ότι η Μισέλ Ομπάμα είναι τρανς. Η θεωρία αυτή έχει προωθηθεί στο παρελθόν από τον θεωρητικό συνωμοσίας Άλεξ Τζόουνς.

Θύελλα αντιδράσεων

Οι αντιδράσεις κατά της ανάρτησης του Τραμπ Τζούνιορ ήταν άμεσες και σφοδρές. Οι επικριτές υποστήριξαν ότι μια τέτοια συμπεριφορά πρέπει να καταγγέλλεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ρατσισμού και του μισογυνισμού. Κάποιοι υπερασπίστηκαν την απόφαση του να κοινοποιήσει τα συγκεκριμένα σχόλια, υποστηρίζοντας ότι ήταν σημαντικό να εκτεθεί ώστε να αμφισβητούνται σε δημόσιο επίπεδο τέτοιες απόψεις.

Τα σχόλια του Τραμπ Τζούνιορ συγκρίθηκαν με μια προηγούμενη θεωρία συνωμοσίας για τον δικαστή Λιούις Κάπλαν, η οποία επίσης διαγράφηκε από την ίδια πλατφόρμα. Το περιστατικό αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ευθύνη των δημόσιων προσώπων για την καταπολέμηση των επιβλαβών στερεοτύπων και της παραπληροφόρησης.

Η διαμάχη αυτή χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση ότι οι λέξεις έχουν δύναμη. Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι πληροφορίες διαδίδονται με πρωτοφανή ρυθμό, είναι ζωτικής σημασίας να εξετάζουμε τις συνέπειες των πράξεών μας. Καθώς περιηγούμαστε σε αυτό το ψηφιακό τοπίο, είναι σημαντικό να δίνουμε έμφαση στον σεβασμό, την ενσυναίσθηση και την αλήθεια.

Η Μισέλ Ομπάμα,  δεν έχει ακόμη απαντήσει στην αμφιλεγόμενη ανάρτηση. Καθώς ο κόσμος παρακολουθεί και περιμένει, ένα πράγμα είναι σαφές – ο απόηχος του ρατσισμού και του μισογυνισμού συνεχίζει να αντηχεί, απαιτώντας την προσοχή και τη δράση μας.

*Μια εμπορική κάρτα με τη φωτογραφία ενός αθλητή και πληροφορίες σχετικά με την πρώτη χρονιά που έπαιξε στο πίσω μέρος. Αποτελεί την πρώτη κάρτα που παρήχθη ποτέ με τον παίκτη στην αρχή της καριέρας του και θεωρείται πολύ πολύτιμη αν ο παίκτης γίνει αργότερα διάσημος | Με πληροφορίες από: bnnbreaking | Φωτογραφία: Instagram | donaldjtrumpjr

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024