Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν προς αγρότες: Έχετε βιώσει το τελευταίο διάστημα αθέμιτες εμπορικές πρακτικές;

Κομισιόν προς αγρότες: Έχετε βιώσει το τελευταίο διάστημα αθέμιτες εμπορικές πρακτικές;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους αγρότες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους όσον αφορά τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές καλεί τους αγρότες και όλους τους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων η Κομισιόν.

Μια έρευνα, η οποία απευθύνεται ειδικά στους αγρότες και τους μικρούς προμηθευτές της ΕΕ που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και καλύπτει διάφορα στάδια παραγωγής και διανομής, είναι διαθέσιμη σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ έως τις 15 Μαρτίου 2024.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα μπορούν να δηλώσουν αν βρέθηκαν πρόσφατα αντιμέτωποι με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ή αν η ισχύουσα νομοθεσία τούς παρέχει επαρκή προστασία έναντι οικονομικά ισχυρότερων αγοραστών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους γεωργούς να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

Εξετάζονται μέτρα

Μετά την παρουσίαση επιλογών απλούστευσης στις 22 Φεβρουαρίου για τη μείωση της επιβάρυνσης των αγροτών της ΕΕ, η Επιτροπή εξετάζει μέτρα για τη βελτίωση της θέσης των γεωργών στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και για την ενίσχυση της καταπολέμησης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. Τον Μάρτιο, η Επιτροπή θα παρουσιάσει στα κράτη μέλη διάφορα μέτρα που ενδέχεται να αφορούν ζητήματα όπως η διαφάνεια της αγοράς στο πλαίσιο της αξιακής αλυσίδας, η εφαρμογή της οδηγίας για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και η επιβολή της, το κόστος παραγωγής ή ένας πιο ομοιογενής έλεγχος των υφιστάμενων κανόνων για τα εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα της στοχευμένης διαβούλευσης, η οποία θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα δώσει τη δυνατότητα να προσδιοριστούν οι κύριες αιτίες ανησυχίας των αγροτών και να κατανοηθούν οι παράγοντες που συνεπάγονται διοικητικό φόρτο και πολυπλοκότητα.

Η Επιτροπή ενθαρρύνει επίσης όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τον διοικητικό φόρτο που μπορεί να συνδεθεί με την οδηγία για τη νιτρορύπανση.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024