Πέμπτη 21 Μαϊου 2026
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Ερντογάν για τα 70ά γενέθλιά του

Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Ερντογάν για τα 70ά γενέθλιά του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογαν

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν για τα εβδομηκοστά του γενέθλιά του.

Τα μηνύματα συνεργασίας και ειρήνης του Δεκεμβρίου από Μητσοτάκη και Ερντογάν

Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες τον περασμένο Δεκέμβριο υπέγραψαν την Κοινή Διακήρυξη Φιλίας και Καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

Κατόπιν τούτου, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος είχαν προχωρήσει σε κοινές δηλώσεις. Στην αρχή τον λόγο πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε  «Βιώσαμε και βιώνουμε περιφερειακές συγκρούσεις που εγείρουν σοβαρή ανησυχία όταν γίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας. Αλλά και οι διμερείς μας σχέσεις πέρασαν διακυμάνσεις. Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν να ζουν ειρηνικά».

Μητσοτάκης: Οι δυο χώρες μας οφείλουν να ζουν ειρηνικά να διατυπώνουν τις διαφορές τους και να αναζητούν συνέχεια λύσεις

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι «πράγματι είναι μια ημέρα ξεχωριστή καθώς μετά από 7 χρόνια συνέρχεται το ανωτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας καθώς σηματοδοτεί την πρόθεση των δυο χωρών να χαράξουν νέους δρόμους στις σχέσεις τους».

«Βρισκόμαστε για τρίτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες. Κάναμε σήμερα αποτίμηση των κοινών προσπαθειών. Έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά σε πολλούς τομείς. Το διμερές εμπόριο έχει ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ. Μπορεί να φτάσει και τα 10», είχε τονίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Έχουμε πολύ καλύτερη συνεργασία στο μεταναστευτικό που πρέπει να βελτιωθεί. Η Ελλάδα στηρίζει τη διευκόλυνση χορήγηση θεωρήσεων για να αναπτύσσουν οι Τούρκοι στενότερες σχέσεις με την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η γεωγραφία και η ιστορία μας έταξαν να ζούμε στην ίδια γειτονιά. Γνωρίζω ότι υπάρχουν φωνές σε Ελλάδα και Τουρκία που δεν συμφωνούν με αυτή την προσέγγιση. Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία να φέρουμε κοντά τα δύο κράτη. Να χτίσουμε ένα αύριο ειρήνης, προόδου και συνεργασίας», είχε υπογραμμίσει τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000
Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 21 Μαϊου 2026
Cookies