Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρακτέρ της οργής και στις Βρυξέλλες - συγκρούσεις με την αστυνομία

Τρακτέρ της οργής και στις Βρυξέλλες – συγκρούσεις με την αστυνομία

Μεγάλη κινητοποίηση αγροτών στις Βρυξέλλες την ώρα που συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας της Ένωσης

Μεγάλη κινητοποίηση οργάνωσαν και σήμερα αγρότες στην πρωτεύουσα του Βελγίου, διαμαρτυρόμενοι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και διεκδικώντας άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που αφορούν την εξασφάλιση δίκαιων τιμών, την έξοδο της ΕΕ από συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, την οικολογική προστασία και την διασφάλιση της βιοποικιλότητας.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει καιρό τώρα, έχουν την υποστήριξη αγροτικών ομοσπονδιών από όλη την Ευρώπη και αντανακλούν μια συνολικότερη δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου της Ευρώπης για την κατεύθυνση που τείνει να πάρει η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ.

Στο στόχαστρο βρίσκεται και η συμφωνία της ΕΕ με τη Mercosur, την κοινή αγορά των χωρών της Λατινικής Αμερικής, μια συμφωνία που οι αγρότες υποστηρίζουν ότι υα φέρει μαζικές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων που δεν παράγονται με τις ίδιες προδιαγραφές με αυτά που παράγοντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κινητοποίηση γίνεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την «ιστορική», όπως χαρακτηρίστηκε, αγροτική κινητοποίηση στη βελγική πρωτεύουσα την 1η Φεβρουαρίου, όταν πάνω από 1.300 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους της ευρωπαϊκής συνοικίας, σήμερα οι αγρότες επιστρέφουν για να εκφράσουν το θυμό τους για την έλλειψη ανταπόκρισης από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα Le Soir, στη σημερινή διαδήλωση συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα (νότιο και βόρειο τμήμα του Βελγίου), καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Η κινητοποίηση ήταν ιδιαίτερα δυναμική με τους αγρότες να σπάνε τον πρώτο αστυνομικό κλοιό που συνάντησαν και την αστυνομία να χρησιμοποιεί «κανόνια νερού» εναντίον τους.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024