Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ρατσιστικό σχόλιο του Τραμπ εναντίον των αφροαμερικανών

ΗΠΑ: Ρατσιστικό σχόλιο του Τραμπ εναντίον των αφροαμερικανών

Ο Ντ. Τραμπ κατέφυγε στο γνωστό ρατσιστικό του «χιούμορ», λέγοντας πως τώρα «οι μαύροι ψηφοφόροι έλκονται από αυτόν καθώς αντιμετωπίζουν διακρίσεις».

Τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ που υποστήριξε ότι οι μαύροι ψηφοφόροι τον έλκονται περισσότερο μετά τις πολλαπλές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για ποινικές κατηγορίες προκάλεσαν έντονες επιπλήξεις το Σαββατοκύριακο από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του για το προεδρικό χρίσμα, ακτιβιστές για τα πολιτικά δικαιώματα και άλλους.

Ο Τραμπ την Παρασκευή παρομοίασε τις 91 ποινικές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές ποινικές υποθέσεις με τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι μαύροι Αμερικανοί και δήλωσε ότι έχουν έρθει να «αγκαλιάσουν» τις φωτογραφίες του. Μιλούσε σε μια συντηρητική ομάδα μαύρων στη Νότια Καρολίνα πριν από τις προκριματικές εκλογές της πολιτείας, τις οποίες και κέρδισε.

Στην πραγματικότητα (σ.σ. οι μαύροι) με έβλεπαν σαν να έχω υποστεί διακρίσεις και για αυτό με συμπαθούν

«Και μετά μου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δεύτερη φορά και για τρίτη φορά και για τέταρτη φορά. Και πολλοί άνθρωποι είπαν ότι γι’ αυτό με συμπαθούν οι μαύροι, επειδή έχουν πληγωθεί τόσο πολύ και έχουν υποστεί διακρίσεις», είπε ο Τραμπ. «Στην πραγματικότητα με έβλεπαν σαν να έχω υποστεί διακρίσεις». Οι νομικές προκλήσεις του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών κατηγοριών για τις υποτιθέμενες προσπάθειές του να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020 και τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων, μεταξύ άλλων κρατικών κατηγοριών και αστικών αγωγών, διαφέρουν σημαντικά από τις ιστορικές ανισότητες που έχουν βιώσει οι μαύροι Αμερικανοί στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

«Ο Ιησούς είναι ο σωτήρας μου και ο Τραμπ ο πρόεδρός μου», αναγράφει το καπέλο του οπαδού του Τραμπ.

Η αντίδραση της Νίκι Χέιλι – Το κοινό του Τραμπ

«Είναι αηδιαστικό», δήλωσε στους δημοσιογράφους το Σάββατο η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι, η οποία έχει γίνει στόχος ρατσιστικών σχολίων από τον Τραμπ και ορκίστηκε να συνεχίσει να τον αμφισβητεί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Επανέλαβε το επιχείρημά της ότι ο Τραμπ θα χάσει και πάλι τις γενικές εκλογές του 2024 από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αν εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματος. «Αυτό είναι ένα τεράστιο προειδοποιητικό σημάδι», είπε.

Ο Μπάιντεν κέρδισε νωρίτερα την προκριματική αναμέτρηση των Δημοκρατικών στην πολιτεία του Νότου, όπου οι μαύροι ψηφοφόροι αποτελούν κρίσιμη εκλογική ομάδα και αντικατοπτρίζουν περισσότερο το πιο ποικιλόμορφο γενικό εκλογικό σώμα που θα προσέλθει στις κάλπες στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, μια πιθανή ρεβάνς μεταξύ του Μπάιντεν και του Τραμπ. Περίπου το 60% όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία του Σαββάτου για τους Ρεπουμπλικάνους ήταν λευκοί ψηφοφόροι που θεωρούν τους εαυτούς τους ευαγγελικούς ή αναγεννημένους χριστιανούς, όπως έδειξαν τα exit polls.


Η NAACP απάντησε με την άνω ανάρτηση στο X

«Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ εξισώνει τη μαύρη επιδερμίδα με την εγκληματικότητα. Ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν έχουμε τίποτα κοινό». Ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Μπράιον Ντόναλντ, ο οποίος είναι μαύρος, υπερασπίστηκε την Κυριακή τα σχόλια του Τραμπ, λέγοντας στο NBC News ότι οι μαύροι Αμερικανοί βλέπουν τις πολλές νομικές εμπλοκές του Τραμπ ως εξής: «Αν η κυβέρνηση τον κυνηγάει με ανοησίες, δεν μπορεί να είναι τόσο κακός».

«Ο ισχυρισμός του Τραμπ ότι οι μαύροι Αμερικανοί θα τον υποστηρίξουν λόγω των ποινικών του κατηγοριών είναι προσβλητικός. Είναι ηλίθιο. Και είναι απλά ρατσιστικό», δήλωσε το Σάββατο ο συμπρόεδρος της εκστρατείας του Μπάιντεν Σέντρικ Ρίτσμοντ, ο οποίος είναι μαύρος. «Νομίζει ότι οι μαύροι ψηφοφόροι είναι τόσο ανενημέρωτοι που δεν θα καταλάβουμε την ξεδιάντροπη κομπανία του».

Η NAACP και το Εθνικό Δίκτυο Δράσης κατηγόρησαν αμφότερα τα σχόλια του Τραμπ στη Μαύρη Συντηρητική Ομοσπονδία, λέγοντας ότι κακώς συνέδεσε τα υποτιθέμενα εγκλήματά του με τη συζήτηση για τη συστημική φυλετική προκατάληψη στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ο Τραμπ, ο οποίος έχει αποκαλέσει τις υποθέσεις εναντίον του πολιτικό κυνήγι μαγισσών και παρέμβαση στις εκλογές, έχει αρνηθεί κάθε αδίκημα. «Κατηγορούμαι για εσάς, τον μαύρο πληθυσμό», δήλωσε στο συνέδριο την Παρασκευή. Αλλά έχει παρομοιάσει τον εαυτό και με τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Πηγή: Reuters

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024