Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε αερόστατο πάνω από τη Γιούτα

ΗΠΑ: Μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε αερόστατο πάνω από τη Γιούτα

Μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε αερόστατο που εντοπίστηκε να πετά πάνω από τη Γιούτα, ξυπνώντας μνήμες από το κινεζικό μπαλόνι που εισήλθε στις αρχές του προηγούμενου έτους στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Αμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) παρακολουθεί την πτήση αγνώστου ταυτότητας αερόστατου το οποίο εντοπίστηκε χθες Παρασκευή πάνω από το Κολοράντο και τη Γιούτα των ΗΠΑ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Jana Rodenbusch/Reuters).

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε για ν’ αναχαιτίσει το αερόστατο πάνω από τη Γιούτα.

Το αερόστατο πετούσε ακυβέρνητο σε ύψος περίπου 13.700 μέτρων

Αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε πως διαπιστώθηκε ότι το μικρό αερόστατο πετούσε ακυβέρνητο σε ύψος περίπου 45.000 ποδών (13.700 μέτρων) και κρίθηκε πως «δεν αποτελεί απειλή» για την εθνική ασφάλεια ή την πολιτική αεροπορία.

Η προέλευση του αντικειμένου είναι ασαφής, καθώς και πώς έγινε ο εντοπισμός του από τη NORAD, δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

«Σε στενό συντονισμό με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA), η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Αμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) εντόπισε ένα μικρό αερόστατο σε υψόμετρο που κυμαίνεται μεταξύ 43.000-45.000 πόδια», αναφέρει ανακοίνωση της NORAD που εκδόθηκε χθες.

«Δεν αποτελούσε απειλή»

«Το αερόστατο αναχαιτίστηκε από μαχητικό της NORAD πάνω από τη Γιούτα, το οποίο διαπίστωσε ότι δεν πραγματοποιούσε ελιγμούς και δεν αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η NORAD θα συνεχίσει να το παρακολουθεί», σημειώνεται επίσης και επισημαίνεται ότι «παραμένει σε στενό συντονισμό με την FAA για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων».

Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από το κινεζικό μπαλόνι που εισήλθε στις αρχές του προηγούμενου έτους στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και καταρρίφθηκε από μαχητικό αεροσκάφος ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024