«Πυρά» Θεοχαρόπουλου κατά Κασσελάκη – «Ο πρόεδρος οφείλει να ενώνει, όχι να διχάζει»
«Δεν μου ακούστηκε σωστό το 'βρείτε μου αντίπαλο και πάμε'», που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του, τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη άφησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε πως όλοι θέλουν έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ και ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, ωστόσο «απαιτείται πολιτικό σχέδιο, αξιοπιστία και σοβαρότητα».
«Πρέπει να παλέψουμε για ένα κόμμα διακυβέρνησης και όχι για ένα κόμμα διαμαρτυρίας», σημείωσε και, απαντώντας στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο Κώστας Αρβανίτης, είπε πως η πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι υπέρ της μεταστροφής προς την Κεντροαριστερά, με βάση τις αρχές της Αριστεράς.
Την ίδια στιγμή, τόνισε πως «η επικοινωνία έχει αντικαταστήσει την πολιτική», κάτι που δεν έχει θετικό αποτέλεσμα.
«Ο πρόεδρος οφείλει να ενώνει, όχι να διχάζει»
Απαιτείται, ανέφερε, αποτελεσματικότητα και συνθέσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο πρόεδρος οφείλει να ενώνει, όχι να διχάζει».
«Να παλεύουμε να έρθουν κι άλλοι, όχι με την πρώτη ευκολία να λέμε να φύγουν κάποιοι. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα, και με συνθέσεις και με αποφασιστικότητα», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «δεν επιδιώκουμε ένα αρχηγικό κόμμα, αλλά ένα κόμμα των μελών».
«Δεν μου ακούστηκε σωστό το ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε’»
«Πρέπει να τηρούνται όμως και τα όργανα και το κατασταστικό, αν θέλουμε να είμαστε δημοκρατικό κόμμα. Να σταματήσουν τα λάθη, γιατί κοστίζουν. Παράδειγμα, δεν μπορούμε να θέτουμε κομματική πειθαρχεία και να μην κάνουμε μετά τίποτα. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε μια εκδήλωση και μετά να πηγαίνουμε. Δεν μπορούμε να μιλάμε υπέρ της Κεντροαριστεράς στο ένα όργανο και κατά της Κεντροαριστεράς στο άλλο. Δεν μπορούμε να μην πούμε ότι υπάρχει αναντιστοιχία λόγου από το ‘ήρθα για να κερδίσω τον Μητσοτάκη’ στο ‘και να χάσω με 20-25 μονάδες δεν έγινε και τίποτα’», σημείωσε, ασκώντας κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.
«Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε στην ομιλία του πως ‘βαζουν προθεσμία ευρωεκλογών, ξεχνώντας πού κατέληξαν οι υπονομευτές’. Ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του ανέφερε πως ‘ο νικητής φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της’. Είναι υπονομευτής και ο Αλέξης Τσίπρας; Είναι δυνατόν να κάνουμε αυτή τη συζήτηση αν έχουμε διαφορετική άποψη; Να μην συζητήσουμε; Με φαντάσματα θα συζητήσουμε;», είπε χαρακτηριστικά.
Για να σημειώσει, κλείνοντας την παρέμβασή του: «Δεν μου ακούστηκε σωστό το ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε’».
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442