Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Φως στο Τούνελ»: Κύκλωμα «εξαφάνισε» ανήλικες μαθήτριες - «Τις έκρυβαν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια»

«Φως στο Τούνελ»: Κύκλωμα «εξαφάνισε» ανήλικες μαθήτριες – «Τις έκρυβαν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια»

Δύο κορίτσια που ξεκίνησαν για να πάνε στο σχολείο τους στην Καισαριανή έπεσαν στα δίχτυα ενός σκοτεινού κυκλώματος που τα παγίδευσε και τα εξαφάνισε.

Ένα σκοτεινό κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων στην Αθήνα ξεσκέπασε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Η έρευνα για το κύκλωμα ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα όταν ένα κορίτσι ξεκίνησε για να πάει στο σχολείο του στην Καισαριανή, το οποίο βρίσκεται 10 λεπτά από το σπίτι του και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του.

Μαζί της ήταν και μία φίλη της που κατάφερε να ξεφύγει και να μιλήσει για τα όσα φρικτά βίωσε και έτσι άρχισε να ξεσκεπάζεται σιγά σιγά τη δράση του κυκλώματος.

«Υπήρχε και κάποιος άλλος που την παρέσυρε και την έκανε να πιστεύει ότι θα περνούσε καλά μαζί του για να την εκμεταλλευτεί»

«Πήρε κανονικά την τσάντα της με τα πράγματά της το πρωί για να πάει στο σχολείο και δεν την ξαναείδαμε. Στο γυμνάσιο που ήταν στο Παγκράτι παλιά είχε υποστεί bullying και αναγκάστηκα και την πήρα. Είχαν παραποιήσει μία φωτογραφία της και είχαν βάλει γυμνό σώμα και από ό,τι έμαθα πριν ένα μήνα, την έδερναν κιόλας», είπε ο πατέρας του κοριτσιού που έπεσε στα δίχτυα του κυκλώματος και εξακολουθεί να αγνοείται μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ».

«Η κόρη μου έκανε παρέα με την άλλη κοπέλα που είχαν χαθεί μαζί και την είχε φέρει σε επαφή με δύο άλλα άτομα πιο μεγάλης ηλικίας εκτός σχολείου. Φαίνεται ότι υπήρχε και κάποιος άλλος που την παρέσυρε και την έκανε να πιστεύει ότι θα περνούσε καλά μαζί του για να την εκμεταλλευτεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κόρη μου ήταν σε πολύ κακή κατάσταση γι’ αυτό δεν κατάφερε να φύγει»

Ο τραγικός πατέρας μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για τα όσα του είπε η φίλη της κόρης του που επέστρεψε σπίτι της και του είπε ότι έφυγαν για να βρουν τον «φίλο» τους και μαζί πήγαν να συναντήσουν έναν άλλον στο Μοναστηράκι.

«Και οι δυο δεν είναι Έλληνες. Αλλά αυτός που τους περίμενε στο Μοναστηράκι που κι αυτός δεν είναι Έλληνας, είναι πολύ πιο επικίνδυνος σε πολλά πράγματα. Είναι εκείνος που μπλέκει και εκμεταλλεύεται νεαρά ανήλικα κορίτσια και τα μπλέκει πολύ άσχημα. Φύγανε με αυτόν και πήγαν σε ένα ακατοίκητο σπίτι στον Περισσό. Μετά τις πήγε σε ένα σπίτι στου Ζωγράφου όπου γίνονταν άσχημα πράγματα εκεί και κυκλώματα που μπλέκουν ανήλικα. Έκατσαν εκεί περίπου 10 ημέρες», είπε ακόμα ο πατέρας.

«Εκεί κοντά έγινε μία φασαρία για κάποιον λόγο τσακώθηκαν και έφυγαν και στη συνέχεια τις μετέφεραν στον Καρέα και τις άφησε έξω από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Η άλλη κοπέλα βρήκε τότε την ευκαιρία να διαφύγει. Η κόρη μου ήταν σε πολύ κακή κατάσταση γι’ αυτό δεν κατάφερε να φύγει και δεν μπόρεσε να μάθει κάτι άλλο γιατί δεν επικοινωνούσαν μετά. Δεν είναι μόνος του, είναι 3-4 άτομα μαζί. Μου είπε ότι πήγαιναν και κορίτσια και αγόρια εκεί…», κατέληξε.

Ο θείος της κοπέλας που έπεσε στα δίχτυα του επικίνδυνου αυτού άνδρα που παρασύρει και εξαφανίζει ανήλικα κορίτσια, δήλωσε πως υπάρχει σκίτσο του που έφτιαξε η κοπέλα που ξέφυγε.

Κάποιος παραχωρεί ένα σπίτι στου Ζωγράφου σε άλλους έναντι αμοιβής για να εκμεταλλεύονται κάποιοι ανήλικα κορίτσια και αγόρια και να τους δίνουν ουσίες, ενώ υπάρχουν και άλλα ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα σπίτια, στα οποία πηγαίνουν τα ανήλικα που εκμεταλλεύονται.

«Είναι μιας μορφής απαγωγή»

Σε ένα τέτοιο ακατοίκητο οίκημα στον Καρέα που ήταν γεμάτο άδεια κουτιά μπίρας, ένα κρεβάτι πρόχειρο και μια πολυθρόνα, επικίνδυνα για τα παιδιά βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», μαζί με τον ιδιωτικό ερευνητή της οικογένειας, Γιώργο Τσούκαλη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη «σε αυτό το σπίτι μπαινοβγαίνουν παραβατικά παιδιά, τα οποία δημιουργούν προβλήματα και στους γείτονες καθώς προκαλούν κακό χαμό, αλλά καταστρέφουν κι άλλα νέα παιδιά που τα παρασύρουν».


«Συνήθως σε αυτές τις καταστάσεις πέφτουν παιδιά ανήλικα και άβγαλτα. Αυτοί οι άνθρωποι για εμένα διαπράττουν εγκλήματα χειρίστης μορφής. Μετά από κάποιες κινήσεις που έγιναν τη δεύτερη μέρα για την άλλη μαθήτρια, επικοινώνησα με κάποιον ο οποίος γνώριζε πάρα πολλά και κάποια στιγμή του λέω αυτό που κάνεις θα έχει συνέπειες πολύ άσχημες. Κανόνισε οι κοπέλες να βρεθούν. Και πράγματι η μια κοπέλα, η συμμαθήτρια της επέστρεψε σπίτι της. Για εμένα είναι μιας μορφής απαγωγή. Ένα 16χρονο δεν έχει την εμπειρία να ξέρει τι κάνει. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην ουσία είναι κατά κάποιο τρόπο απαγωγέας. Έχει διαλύσει δυο-τρεις οικογένειες αυτή τη στιγμή», είπε ακόμα.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024