Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Έβγαινε με έναν κατά συρροή δολοφόνο – Τα σημάδια που είχε εντοπίσει

ΗΠΑ: Έβγαινε με έναν κατά συρροή δολοφόνο – Τα σημάδια που είχε εντοπίσει

Τον είχε γνωρίσει σε εφαρμογή γνωριμιών

Η Μόνικα Γουάιτ αισθάνεται τυχερή που είναι ζωντανή. Έβγαινε με έναν άνδρα και κατά την διάρκεια της σχέσης τους, είδε ανησυχητικά σημάδια. Μήνες αργότερα, ο άνδρας αυτός συνελήφθη – και κατηγορήθηκε ως κατά συρροή δολοφόνος.

«Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί του», λέει η 56χρονη White στο people. 

Ο Ρόμπινσον είναι πλέον γνωστός ως ο φερόμενος «δολοφόνος καλαθιών αγορών» και είναι ο ύποπτος για τους θανάτους τουλάχιστον έξι γυναικών στο Maryland, τη Virginia και την Washington D.C., με τα περισσότερα πτώματα να πετιούνται δίπλα σε ένα καλάθι αγορών.

Πώς τον γνώρισε

Στα τέλη του 2020, η Γουάιτ γνώρισε τον Άντονι Ρόμπινσον σε εφαρμογή γνωριμιών.

Αφού γνωρίστηκαν, ο Ρόμπινσον  άρχισε να τηλεφωνεί στην Γουάιτ. «Δεν σκεφτόμουν πραγματικά ρομαντικά. Ήταν απλώς συντροφικότητα», λέει η ίδια, η οποία είχε χωρίσει εδώ και τρία χρόνια και ήθελε να δοκιμάσει τις διαδικτυακές γνωριμίες.

H Γουάιτ νιώθει πολύ τυχερή που πρόλαβε να ξεφύγει από τον Ρόμπινσον

Ο Ρόμπινσον της είπε ότι είχε μια κόρη και ότι εργαζόταν στην απομάκρυνση αποβλήτων. Στην αρχή, λέει, «νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικός».

Τον Ιανουάριο του 2021, ο Ρόμπινσον ταξίδεψε για να συναντήσει την Γουάιτ από κοντά, αλλά τα πράγματα έμοιαζαν λάθος από τη στιγμή που τον παρέλαβε από το σταθμό του λεωφορείου.

«Υπήρχαν πράγματα που έγιναν αντιληπτά ως κόκκινες σημαίες στην πρώτη επίσκεψη», λέει. «Ήταν σαν να μου λέι: ‘Σε παρακαλώ, μην με κρίνεις αμέσως. Ας γνωριστούμε καλύτερα. Δεν μου αρέσει όταν οι γυναίκες με απορρίπτουν’. Αυτό ήταν μια κόκκινη σημαία».

Τα σημάδια που εντόπισε

Παρόλα αυτά, αποφάσισε να τον γνωρίσει καλύτερα. Όμως όλα έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Στο κρεβάτι, ειδικότερα, την έκανε να νιώθει πολύ άβολα.

«Προσπάθησε να με δέσει», ισχυρίζεται. «Αλλά δεν τον άφησα. Έλεγα, ‘Δεν είμαι μέσα σε αυτό’. Τράβηξε τα χέρια μου πίσω από την πλάτη μου και στη συνέχεια με άρπαξε από το λαιμό».

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης επίσκεψης, ο Ρόμπινσον είπε στη Γουάιτ ότι ήθελε να μετακομίσει μαζί της. «Του είπα, ‘Όχι. Προχωράς πολύ γρήγορα’», λέει η White.

Ο Ρόμπινσον ρώτησε αν μπορούσε να την επισκεφθεί ξανά τον επόμενο μήνα, για να γιορτάσει τα 54α γενέθλια της Γουάιτ. Έφτασε μια εβδομάδα πριν από το πάρτι. Αγόρασε ένα εισιτήριο λεωφορείου χωρίς επιστροφή – και της είπε ότι είχε «καλά νέα» επειδή είχε προτάσεις εργασίας στην περιοχή.

Ο Ρόμπινσον θεωρείται ύποπτος για τον φόνο έξι γυναικών

Θορυβημένη, αρνήθηκε να έρθει ξανά σε σωματική επαφή μαζί του.

«Ήταν σαν να είδα ένα φάντασμα, ένα τέρας»

«Ούρησε στο κρεβάτι μου στα γενέθλιά μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», ισχυρίζεται. «Σου επέτρεψα να κοιμηθείς στο κρεβάτι μου και ούρησες στο κρεβάτι μου;»

Τελικά, η Γουάιτ είπε στον Ρόμπινσον ότι δεν ήθελε να έχει σχέση μαζί του.

«Άρχισε να ξεσπάει», λέει εκείνη τη στιγμή. «Του είπα, ‘Πάρε τα πράγματά σου και πάμε’».

Του έδωσε 20 δολάρια για να πάει στο σταθμό του τρένου. Η White έμαθε αργότερα ότι ο Ρόμπινσον δεν έφυγε από την πόλη, αλλά έμεινε σε ένα μοτέλ κοντά στο σπίτι της.

Της πρότεινε να έρθει στο δωμάτιό του. «Μου πρόσφερε 500 δολάρια», λέει. «Αρνήθηκα. Είπα, «Με τίποτα»».

Μια μέρα, περνούσε από το μοτέλ και τον είδε έξω.

«Έμοιαζε με έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο. Δεν ξέρω αν έπαιρνε ναρκωτικά και κατέληξε να τρελαθεί τελείως», λέει. «Ήταν σαν να είδα ένα φάντασμα, ένα τέρας».

Πώς έμαθε ότι ήταν κατά συρροή δολοφόνος

Μήνες αργότερα, μετά τη σύλληψη του Robinson τον Νοέμβριο του 2021, ο ξάδελφος της WΓουάιτ της έδειξε ένα άρθρο με τη φωτογραφία του Ρόμπινσον και τον σοκαριστικό ισχυρισμό ότι ήταν κατά συρροή δολοφόνος.

Η Γουάιτ έμαθε από τον Τύπο για την σύλληψη του Ρόμπινσον και τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν

«Μόλις άρχισα να συνθέτω το παζλ, τα κομμάτια ταίριαζαν», λέει η Γουάιτ.

Η Γουάιτ δεν πιστεύει ότι ο Ρόμπινσον ήθελε να τη σκοτώσει, αλλά ανησυχεί ότι η απόρριψή της μπορεί να πυροδοτούσε την οργή του.

«Επέτρεψα σε αυτόν τον άνδρα να μπει στο σπίτι μου, του επέτρεψα να διανυκτερεύσει στο σπίτι μου. Για να μάθω αργότερα, ότι σκότωνε ανθρώπους;»

Ο Ρόμπινσον έχει δηλώσει αθώος σε δύο κατηγορίες για φόνο και επί του παρόντος περιμένει να δικαστεί σε φυλακή της Βιρτζίνια. Δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τους θανάτους των άλλων τεσσάρων γυναικών, οι οποίοι παραμένουν υπό διερεύνηση.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024