Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμοι της Κρήτης ενώνουν δυνάμεις για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Δήμοι της Κρήτης ενώνουν δυνάμεις για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Οι Δήμοι Ηρακλείου και Χερσονήσου θα συνεργαστούν προκειμένου να διαχειριστούν από κοινού τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης μεταξύ των δημοτικών Αρχών Ηρακλείου και Χερσονήσου. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί μια πολύ δύσκολη εξίσωση κυρίως στους περιφερειακούς Δήμους πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των υπηρεσιών αλλά και την έλλειψη πόρων. Τα χρήματα που δίδονται στους Δήμους είναι πολύ λιγότερα – κατά παραδοχή Δημάρχων – από όσα πραγματικά χρειάζονται. Υπάρχει Δήμος περιφερειακά της Αττικής που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει ούτε αυτοκίνητο περισυλλογής αδέσποτων ζώων.

Στο μεταξύ δυο Δήμοι της Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και Χερσονήσου συναντήθηκαν προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού δράσεις για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς, εξετάστηκαν προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας, ενώ έγιναν εκτιμήσεις γύρω από διάφορα τεχνικά θέματα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης ανέφερε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Η αρμοδιότητα που εμπλέκονται οι δήμοι σχετικά με τα ζώα συντροφιάς. Υπάρχει πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιβάλλει, προδιαγράφει και απαιτεί κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες και διαδικασίες για τη διαχείριση του πληθυσμού των ζώων συντροφιάς, είτε αυτά είναι αδέσποτα, είτε δεσποζόμενα.

Θεωρώ ότι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, στο ξεκίνημα αυτής της δημοτικής περιόδου, για ένα τόσο σημαντικό θέμα να υπάρχει συναντίληψη, συνεννόηση, επικοινωνία και κοινός προγραμματισμός. Διεξήχθη μια συζήτηση ουσιαστική, κατατέθηκαν προτάσεις και θεωρώ ότι άμεσα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Ειδική Γραμματέα για Ζώα Συντροφιάς, θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Πρόθεσή και βούλησή μας είναι να λύσουμε το θέμα, να αγκαλιάσουμε τα ζώα και ιδιαίτερα να εμπλέξουμε την κοινωνία και τα νέα παιδιά, που μπορούν να είναι θετικοί πρεσβευτές προς αυτή την προσπάθεια.».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός από την πλευρά του επεσήμανε: «Με χαρά υποδέχθηκα τον Δήμαρχο Χερσονήσου, φίλο Ζαχαρία Δοξαστάκη για να συζητήσουμε ένα ευαίσθητο θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία, αυτό των ζώων συντροφιάς, των αδέσποτων ζώων και ιδιαίτερα των αδέσποτων σκυλιών. Ένα ζήτημα που έχει τεθεί σε νέο νομοθετικό πλαίσιο και είναι ένα από τα πολλά, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν με διαδημοτικές συνεργασίες. Στη βάση αυτή, συζητήσαμε τη συνεργασία μας έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες για τα ζώα, να γίνει πιο εύκολη η υιοθεσία τους και τα ζώα αυτά να αποκτήσουν οικογένεια. Για να γίνει αυτό, οι απαιτήσεις είναι αρκετές. Και λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο πληθυσμός των ζώων δεν γνωρίζει δημοτικά όρια, αξίζει να το δούμε μέσα από μια διαδημοτική ματιά. Χαίρομαι για την πρωτοβουλία του Ζαχαρία Δοξαστάκη, ο Δήμος Ηρακλείου θα ανταποκριθεί και θα ορίσουμε μαζί τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε στο επόμενο διάστημα να παρουσιάσουμε το σχέδιο που θα βάζει σε νέα βάση το ζήτημα της δημοτικής ανταπόκρισης στο πρόβλημα των ζώων συντροφιάς, των αδέσποτων ζώων.».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024