Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Κλοντ Μοντανά

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Κλοντ Μοντανά

Έγινε δημοφιλής κυρίως για τα εκκεντρικά πατρόν στα ρούχα του.

‘Εφυγε από τη ζωή ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Κλοντ Μοντανά, σε ηλικία 76 ετών. Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε σήμερα (23/2) η Fédération de la Haute Couture et de la Mode και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο πρωτοπόρος σχεδιαστής μόδας έγινε δημοφιλής κυρίως για τα εκκεντρικά πατρόν στα ρούχα του, που τον έκαναν γνωστό ως τον «βασιλιά της βάτας». Ξεχώρισε για την υψηλή ραπτική του, τη δεξιοτεχνία του στις τεχνικές με δέρμα, καθώς και για την αριστοτεχνική χρήση του χρώματος.

Η έντονη ζωή του απασχόλησε πολύ τον Τύπο, καθ ‘όλη τη δεκαετία του ’80 και τις αρχές του ’90. Σταδιακά, ο οίκος μόδας του έχασε την αίγλη του, με τον ίδιο να δηλώνει ότι έχασε το κίνητρό του «με τον καιρό». Ωστόσο, δεν έδωσε καμία εξήγηση, σχετικά με τους λόγους που έκαναν την επιχείρησή του να παραπαίει.

«Είχα έναν τεράστιο όγκο να αντιμετωπίσω μέσα στη μέρα μου. Αλλά ξέρετε, νομίζω ότι κανείς δεν σκέφτεται πραγματικά όλα αυτά τα προβλήματα. Νομίζω ότι το ένστικτο είναι το πιο σημαντικό σε αυτό το επάγγελμα», είπε.

Η επιστροφή στις πασαρέλες

Σταδιακά, ο σχεδιαστής εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, αφού διοργάνωσε την τελευταία του πασαρέλα στο Παρίσι το 2002.

Ο Bruno Pavlovsky, πρόεδρος του γαλλικού οργανισμού μόδας δήλωσε στη Vogue: «Το έργο του Κλοντ Μοντανά ενσάρκωνε τη δεξιοτεχνία. Οι τολμηρές δημιουργίες του επηρέασαν μια ολόκληρη γενιά σχεδιαστών. Το ξεχωριστό του στυλ, που συνδυάζει την εκλέπτυνση και τον μοντερνισμό, παραμένει σταθερά ριζωμένο στη φαντασία της σύγχρονης μόδας, μαρτυρώντας τον ανεξίτηλο αντίκτυπό του στον κλάδο και στις επόμενες γενιές».

Από την άλλη μεριά, ο Pascal Morand, εκτελεστικός πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε για εκείνον: «Οραματιστής. Έσπρωχνε συνεχώς τα όρια της μόδας πιο μακριά, ξεπερνώντας την εποχή του για να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα του στυλ και του σχεδιασμού. Προκάλεσε και άνοιξε νέους δρόμους για τη δημιουργική έκφραση».

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: wikipedia

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024