Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Ηλιόπουλου - Φλωρίδη για τους ποινικούς κώδικες

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Ηλιόπουλου – Φλωρίδη για τους ποινικούς κώδικες

«Είστε πιο δεξιός και από τον Βελόπουλο», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος στον υπουργό Δικαιοσύνης - «Πήρατε τις έδρες από το κόμμα που εκλεχθήκατε και κάνατε άλλο», απάντησε ο Γιώργος Φλωρίδης

Δεν έχουν τέλος οι συγκρούσεις στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες, με εκπροσώπους των κομμάτων σύσσωμης της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Φλωρίδη.

Αυτή τη φορά, σκληρή κόντρα σημειώθηκε ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς, Νάσο Ηλιόπουλου, και στον υπουργό Δικαιοσύνης, με τον κ. Ηλιόπουλο να «συγχαίρει» τον Γιώργο Φλωρίδη, λέγοντάς του ότι έχει καταφέρει να είναι «πιο δεξιός και από τον Βελόπουλο και από τη Νίκη και από όλους», γιατί «έχει αλλεργία στην επιστημονική γνώση και στα επιστημονικά στοιχεία» – και αυτό, καθώς «βασικό γνώρισμα της άκρας δεξιάς είναι ότι δεν αντέχει την επιστημονική γνώση».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «είναι η πιο βαθιά θεσμική δύναμη ανομίας που έχει περάσει στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία και που κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη», αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και στον ρόλο της συμπολίτευσης για να μην κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

Φλωρίδης: Η φρασεολογία σας ταυτίζεται απολύτως με τη φρασεολογία των Σπαρτιατών

Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε αρχικά για την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «η διαφορά μας είναι πως εγώ όταν διαφώνησα με το κόμμα μου, παραιτήθηκα και παρέδωσα την έδρα. Εσείς, στο όνομα ποιας ηθικής δεν γνωρίζω, με άλλο κόμμα εκλεγήκατε και πήρατε τις έδρες σας και κάνατε νέο κόμμα».

«Ονομάζεστε Νέα Αριστερά και νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει πως ήσασταν στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνήσατε. Η μεγαλύτερη θεσμική εκτροπή που αντιμετώπισε η χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν η σκευωρία που στήσατε για να οδηγήσετε στη φυλακή πρώην πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς. Θυμίζω τον κ. Σαμαρά, τον κ. Πικραμμένο, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους υπουργούς. Αυτή, με τη βούλα της Δικαιοσύνης μπήκε στο αρχείο, γιατί αποδείχθηκε ότι είχατε στήσει μια σκευωρία με ψευδομάρτυρες, απλώς και μόνο για να εκδικηθείτε πολιτικούς σας αντιπάλους που δεν μπορούσατε να τους αντιμετωπίσετε στα μαρμαρένια αλώνια», υποστήριξε ο Γιώργος Φλωρίδης, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Στη συνέχεια, απαντώντας στις κατηγορίες Ηλιόπουλου ότι ο ίδιος είναι «πιο δεξιός από τους δεξιούς», ο κ. Φλωρίδης τον κατηγόρησε ότι «έβαλε ταμπέλα στον πολιτικό του αντίπαλο», για να κάνει και εκείνος… το ίδιο στη συνέχεια.

«Μας λέτε πιο δεξιούς από τους δεξιούς. Όμως αυτές τις μέρες παρακολουθώ ότι η επιχειρηματολογία σας, η αντίθεσή σας στο νομοσχέδιο, η φρασεολογία σας, ταυτίζεται απολύτως με τη φρασεολογία του κόμματος των Σπαρτιατών, του κόμματος του κ. Βελόπουλου και του κόμματος της Νίκης. Λένε ό,τι ακριβώς λέτε κι εσείς», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η ηθική σας είναι να ξεπλύνετε τους ένοχους από τα Τέμπη. Η ηθική μας είναι η δικαιοσύνη και γι’ αυτό και στην ηθική θα μας χωρίζει πάντα μια άβυσσος. Καλή τύχη κύριε Φλωρίδη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024