Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοτζιάς στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ανάγκη συγκρότησης ενός μεγάλου δημοκρατικού και αριστερού μετώπου

Κοτζιάς στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ανάγκη συγκρότησης ενός μεγάλου δημοκρατικού και αριστερού μετώπου

Ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ότι «η Αριστερά και όλος ο προοδευτικός χώρος έχει ανάγκη από σχέσεις εμπιστοσύνης χωρίς ταλαντεύσεις, με σταθερό προσανατολισμό στην αξιοποίηση των δημοκρατικών δυνάμεων»

Την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου αντίστασης και συστράτευσης, ένα μεγάλο δημοκρατικό και αριστερό μέτωπο, τόνισε ο πρόεδρος του «ΠΡΑΤΤΩ», Νίκος Κοτζιάς, χαιρετίζοντας στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς του Πράττω εκτιμούμε ως κύριο καθήκον μας την αναγέννηση της χώρας, την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, την ενδυνάμωση της αριστεράς του πατριωτισμού. Μακριά από αλαζονεία, ναρκισσισμό, και αυταρχισμό, μακριά από την παρακμή, τον κυνισμό και τις τυραννικές μεθόδους της Δεξιάς», είπε.

Πρόσθεσε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει το καθεστώς Μητσοτάκη, να κοπούν τα προνόμια των συνεταίρων τους της ολιγαρχίας, να χτυπηθεί ο παρασιτισμός και η διαφθορά, να υπάρξει δίκαιη κατανομή εισοδήματος και περιουσίας».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι πρέπει «να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά, να υποσχεθούμε όλοι μαζί οι προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου ότι θα στηρίξουμε και θα ενδυναμώσουμε την καταπολέμηση της ακρίβειας, την πρωτογενή παραγωγή, την κοινωνική πρόνοια, την πρόσβαση στην ευθύνη και ποιοτική ενέργεια και στέγη σε ανθρώπινη περίθαλψη και σύστημα υγείας, σε λαϊκή παιδεία».

«Μέτωπο αντίστασης και συστράτευσης, ένα μεγάλο δημοκρατικό και αριστερό μέτωπο»

Ο κ. Κοτζιάς πρότεινε στο Συνέδριο «άμεσα όλοι μας και από κοινού να δεσμευτούμε ότι μια κυβέρνηση της αναγέννησης που θα έρθει, θα καταργήσει κάθε αντισυνταγματικό νόμο που επιβάλλει το σημερινό καθεστώς».

Ειδικότερα, είπε ότι πρέπει «να συμφωνήσουμε ότι θα καταργήσει όλο αυτό το νομοθετικό εξάμβλωμα της Νέας Δημοκρατίας για έλεγχο υποβάθμιση και στραγγαλισμό των ακαδημαϊκών ελευθεριών και των δημοσίων ΑΕΙ. Κατάργηση από την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση όλων των αυταρχικών και οπισθοδρομικών αλλαγών στους ποινικούς κώδικες», προσέθεσε.

Σημείωσε ότι «για να το πετύχουμε, χρειάζεται να μελετάμε περισσότερο και να διδασκόμαστε από την ιστορία, να μελετάμε με κριτήριο το δίκιο του λαού, τις ανάγκες της πατρίδος, να διατυπώνουμε τεκμηριωμένα και με βάθος τις προτάσεις μας».

«Η Αριστερά και όλος ο προοδευτικός χώρος έχει ανάγκη από σχέσεις εμπιστοσύνης χωρίς ταλαντεύσεις, με σταθερό προσανατολισμό στην αξιοποίηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και φοβάμαι ότι καθυστερούμε. Πρέπει να κάνουμε σημαντικά βήματα στην αποκατάσταση ενός δημοκρατικού διαλόγου ανάμεσα στις διαφορετικές προοδευτικές δυνάμεις, να εντείνουμε την προσπάθεια διαμόρφωσης μετώπων απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας», σημείωσε.

Για να καταλήξει ότι «μαζί με το διάλογο θα μπορέσουμε να συγκροτήσουμε αυτό που επείγει, ένα μέτωπο αντίστασης και συστράτευσης, ένα μεγάλο δημοκρατικό και αριστερό μέτωπο», γιατί «ο Μητσοτάκης και η ελληνική συντήρηση πρέπει να ηττηθούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024