Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: Δεν υποχωρούν και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους - Στην Αθήνα οι μελισσοκόμοι

Αγρότες: Δεν υποχωρούν και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους – Στην Αθήνα οι μελισσοκόμοι

Δεν αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα, αν κριθεί αναγκαίο.

Μετά από την κάθοδο και το δυναμικό συλλαλητήριό τους στο κέντρο της Αθήνας, οι αγρότες ετοιμάζονται να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Με τα αιτήματά τους να μην έχουν ικανοποιηθεί και την ακρίβεια να πλήττει και τον δικό τους κλάδο βαριά, προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις, την Πέμπτη (22/2), για να δουν πώς θα συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Δεν αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι αγρότες

Οι αγρότες στην Πελοπόννησο έχουν ξεκινήσει ήδη τις γενικές συνελεύσεις. Θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς τουλάχιστον μέχρι τις 26/2. Την ίδια ημερομηνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι αγρότες απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό για μια νέα συνάντηση καθώς όπως λένε υπάρχει χώρος να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Επίσης, συζητείται το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, οι αγρότες εμφανίζονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση ώστε να ξανασκεφτεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον παροχές.

Για την ώρα φαίνεται πως οι αγρότες Θεσσαλίας έχουν κερδίσει μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη εβδομάδα αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ινδία.

Πάντως δεν αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα, αν κριθεί αναγκαίο. Την πρόταση έφεραν στο τραπέζι οι αγρότες από την Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα.

«Ο αγώνας, ούτως ή άλλως, συνεχίζεται. Ο αγώνας δεν σταματάει. Είτε με τα μπλόκα είτε με τις κινητοποιήσεις είτε με αυτή τη μεγαλειώδη κινητοποίηση που είχαμε εδώ στην Αθήνα», επισημαίνουν.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά οι αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι, καθώς θεωρούν πως αυτά που τους δίνει η κυβέρνηση δεν αρκούν για να επιβιώσουν.

Στην Αθήνα οι μελισσοκόμοι

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει οι μελισσοκόμοι της Αχαΐας, την Πέμπτη δίνουν ραντεβού με όλους τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη χώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως έχουν προγραμματίσει, θα συναντηθούν στις 4 τα ξημερώματα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με αγροτικά αυτοκίνητα, φορτηγά και πούλμαν και στη συνέχεια το κονβόι θα κατευθυνθεί στο Ρίο, όπου θα συναντηθούν με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου και όλοι μαζί θα κινηθούν προς τον Ισθμό. Εκεί θα αναμένουν συνάδελφούς τους από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ώστε να σχηματίσουν μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που θα φθάσει στην Αθήνα.

Τα αιτήματα των αγροτών

Στα αιτήματά τους, οι αγρότες ζητούν η τιμή κιλοβατώρας στο αγροτικό ρεύμα να πέσει στα 7 λεπτά, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα που τους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Οι αγρότες ζήτησαν, επίσης, από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του ΕΦΚ που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί, καθώς η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Ακόμη, οι αγρότες τονίζουν πως είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί επιδότηση για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών, για «να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκαν και στις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να μπει ένα «τέλος» στα αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα από τρίτες χώρες.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024