Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι ξεπουλούν τις βίλες του - Στο σφυρί και η «Βίλα Γκράντε»

Ιταλία: Οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι ξεπουλούν τις βίλες του – Στο σφυρί και η «Βίλα Γκράντε»

Πουλήθηκε για 3 εκατ. ευρώ η βίλα στη Λαμπεντούζα - Ψάχνουν ακόμη τον αγοραστή της βίλας Τσερτόζα με τα θρυλικά «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι του Καβαλιέρε

Το ένα μετά το άλλο βγαίζουν στο «σφυρί» τα ακίνητα του Καβαλιέρε οι κληρονόμοι του, καθώς μετά το πωλητήριο στη βίλα Τσερτόζα -γνωστή για τα «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι- τώρα η οικογένεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλει να πουλήσει και τη «βίλα Γκράντε» στην Αππία Οδό της Ρώμης, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, τα πέντε παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σκοπεύουν να πουλήσουν και τη βίλα Γκράντε, την πολυτελή ιδιόκτητη κατοικία του μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού, η οποία βρίσκεται στη Ρώμη.

Στον μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργό κόστισε σχεδόν 4 εκατ. ευρώ – Άγνωστο το αντίτιμο που επιθυμούν να εισπράξουν από την πώλησή της τα πέντε παιδιά του

Η έπαυλη βρίσκεται στην ιστορική Αππία Οδό και επί σειρά ετών, πριν τον «Καβαλιέρε», εκεί διέμενε ο γνωστός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε αγοράσει την έπαυλη το 2001 έναντι 3,75 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για οίκημα 1.250 τετραγωνικών μέτρων, με άλλα περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα κήπου και μια μεγάλη πισίνα.

Ο Μπερλουσκόνι είχε μετακομίσει στη Βίλα Γκράντε όταν αποφάσισε να φύγει από τον πρώτο όροφο του Μεγάρου Γκρατσιόλι, στο κέντρο της Ρώμης, όπου για ένα «διαμέρισμα» 1.600 τετραγωνικών μέτρων, πλήρωνε ενοίκιο 40.000 ευρώ μηνιαίως. Σύντομα, στην πρώην κατοικία του «μίστερ τιβί» στο Παλάτσο Γκτατσιόλι θα φιλοξενηθεί η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας.


Πουλήθηκε για 3 εκατ. ευρώ η βίλα στη Λαμπεντούζα

Η έπαυλη, που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε αγοράσει στο νησί της Λαμπεντούζα το 2011, πωλήθηκε στον Ιταλό οικονομολόγο Τζιάνι Προφίτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή της αγοραπωλησίας αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τιμή διπλάσια από εκείνη που είχε πληρώσει ο «Καβαλιέρε» πριν από 13 χρόνια και η απόφαση για πώληση της έπαυλης ελήφθη από τα πέντε παιδιά του μετά τον θάνατο του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, τον περασμένο Ιούνιο.

Η συγκεκριμένη βίλα ονομάζεται Due Palme (Δυο Φοίνικες) και είναι πιο περιορισμένης έκτασης, σε σχέση με άλλες πολυτελείς κατοικίες του «μίστερ τιβί»: έχει επιφάνεια 250 τετραγωνικών μέτρων και έναν μεγάλο κήπο.

Στο σφυρί η βίλα Τσερτόζα των «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι

Πιο αναλυτικά, η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι σε πρώτη φάση οι κληρονόμοι του «Καβαλιέρε» επιθυμούν να πουλήσουν τη βίλα Τσερτόζα, η οποία βρίσκεται στο Πόρτο Ροτόντο της Σαρδηνίας και, σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, αξίζει 260 εκατομμύρια ευρώ.

Ο «μίστερ TV» είχε αγοράσει την έπαυλη αυτή το 1998 όπου μεταξύ άλλων είχαν περάσει μέρος των θερινών διακοπών τους ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τσέχος πρώην πρωθυπουργός Μίρεκ Τοπολάνεκ. «Στη βίλα αυτή με τεχνητά ηφαίστεια και πισίνες, οργανώθηκαν γιορτές με άφθονη σαμπάνια, οι οποίες διαρκούσαν μέχρι τα χαράματα» γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

Σχεδόν 800 εκατ. ευρώ αξίζουν οι επαύλεις που κληρονόμησαν τα 5 παιδιά του «Καβαλιέρε»

Συνολικά, οι επαύλεις που κληρονόμησαν τα παιδιά του Ιταλού μεγιστάνα και πολιτικού υπολογίζεται ότι αξίζουν περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ. Στις πιο εντυπωσιακές συγκαταλέγεται η «Βίλα Γκράντε», στην ιστορική Αππία Οδό της Ρώμης, όπου για πολλά χρόνια έμενε και ο γνωστός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι. Στον κήπο της και στο ισόγειο του κτιρίου έγιναν πολλές κρίσιμες συνεδριάσεις των ηγετών της ιταλικής κεντροδεξιάς. Στα ακίνητα του «Καβαλιέρε» συμπεριλαμβάνεται επίσης μια πολυτελής κατοικία που βρίσκεται στο μικρό νησί Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, όπως και δεκάδες μεγάλα διαμερίσματα σε ακριβές περιοχές του Μιλάνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, το μόνο βέβαιο είναι ότι η βίλα του Άρκορε, 3.500 τετραγωνικών μέτρων, όπου ο Μπερλουσκόνι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πουληθεί. Στο Άρκορε, άλλωστε -λίγο έξω από την ιταλική συμπρωτεύουσα- κατοικεί η τελευταία σύντροφος του Ιταλού ζάμπλουτου πολιτικού, η βουλευτής του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», Μάρτα Φασίνα.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024