Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σεντάτ Ονάλ νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ - Ποια η σχέση του με την Ελλάδα

Ο Σεντάτ Ονάλ νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ – Ποια η σχέση του με την Ελλάδα

Ήταν ο ΥΦΥΠΕΞ που συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές όταν αυτές επανεκκίνησαν το 2021

Σεντάτ Ονάλ. Ο νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον. Ο τούρκος διπλωμάτης σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο «Ανατολού» έχει ήδη ενημερωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ότι εγκαταλείπει το προηγούμενο πόστο του, τη Νέα Υόρκη, όπου υπηρετούσε ως ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη για να μετακομίσει στην Ουάσιγκτον και να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της πρεσβείας της Τουρκίας στις ΗΠΑ.

Ο Σεντά Ονάλ που έχει υπηρετήσει σε διάφορα πόστα που για την Τουρκία είναι σημαντικά, όπως ως πρόξενος στη Βιέννη, στη Νέα Υόρκη, πρέσβης στην Ιορδανία, ενώ έχει περάσει ως σύμβουλος και από την τουρκική πρεσβεία στο Ιράν.

Υφυπουργός Εξωτερικών

Από τις 6 Αυγούστου 2018 έως το διορισμό του ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη στις 21 Φεβρουαρίου 2023 ο Σεντάτ Ονάλ ήταν ο υπηρεσιακός Υφυπουυργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Ονάλ ήταν ο Υφυπουργός που  κάθισε στο τραπέζι ως επικεφαλής της τουρκικής ομάδας, απέναντι από τον πρέσβη ε.τ. Παύλο Αποστολίδη και την ομάδα του, για πρώτη φορά στις 25 Ιανουαρίου 2021, όταν ξανάρχισαν οι διερευνητικές επαφές και όσο είχαν διαρκέσει. Ο Ονάλ ως ΥΦΥΠΕΞ είχε και την ευθύνη των συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας για την θετική ατζέντα, καθώς και τις πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

Σε μία περίοδο που Ελλάδα και Τουρκίας προσπαθούσαν να πιάσουν ξανά το νήμα του διαλόγου, ενώ έβγαιναν από μία χρονιά μεγάλης έντασης στο πεδίο, μετά την μεταναστευτική κρίση στον Έβρο που υποκίνησε η Άγκυρα και την κρίση του Ορούτς Ρέις το 2020.

Ο Ονάλ γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα Μέσης Ανατολής και αυτό στην παρούσα φάση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.

Στη θέση του Ονάλ ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη διορίζεται ο πρέσβης Αχμέτ Γιλντίζ.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024