Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η παράξενη χορογραφία της δεύτερης ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Η παράξενη χορογραφία της δεύτερης ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Η παράδοξη χορογραφία δεν αφαιρεί την δόση εσωστρέφειας που έχει διαχυθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση μετράει σοβαρή φθορά. Τα εσωτερικά στρατόπεδα έχουν μετατοπιστεί

Δεύτερο κουδούνι: Μια προσωρινή εκεχειρία μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ από χθες, Τρίτη. Και τώρα όλοι οι προβολείς στο συνέδριο του κόμματος που ξεκινά την Πέμπτη με ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η ΠΓ της Τρίτης ήταν δύσκολη και κράτησε πολύ. Ουσιαστικά επισημοποιήθηκε ένα ψυχικό ρήγμα της πλειοψηφίας του οργάνου με τον Κασσελάκη. Ο τελευταίος έθεσε τελεσίγραφο για επανεκλογή του από την βάση και λευκή επιταγή μέχρι και τις εθνικές εκλογές του 2027.

Τελικά όμως η λευκή επιταγή δεν δόθηκε – μόνο οι Τζάκρη και Τελιγιορίδου συμφώνησαν με εκείνον- και ο ίδιος πήρε πίσω την πρόταση του που προφανώς είχε στοιχεία ρήξης.

Η ρήξη μετατέθηκε

Τώρα η ρήξη μετατέθηκε λένε πολλοί και ορίζουν ως χρονικό σημείο πια τις ευρωεκλογές – αν και πάντα ο χρόνος είναι μακρύς ως τότε για ένα κόμμα σε κίνηση και περιδίνηση.

Από την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ πάντως θα εξαρτηθεί και η νέα πραγματικότητα εντός του χώρου.

Αν την Δευτέρα, στην πρώτη ΠΓ η Γεροβασίλη (εκ μέρους του τσιπρικού μπλοκ) σήκωσε ψηλά τον πήχη της ρήξης με τον Κασσελάκη, τόσο που η ίδια η μη απόσυρση του ερωτηματολογίου για τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά του κόμματος, έδιδε την αίσθηση της νίκης στα σημεία για τον Κασσελάκη, χθες ήταν η σειρά του δεύτερου να υποστεί το ίδιο. Το σκληρό τελεσίγραφο που έθετε εκείνος, σήκωνε τόσο ψηλά τον πήχη έναντι του μπλοκ της αντιπολίτευσης, που τελικά η μη επιμονή του σε αυτό, αλλά και η μη υπερψήφιση της λευκής επιταγής προς εκείνον να μοιάζει με ήττα στα σημεία για τον πρόεδρο.

Εσωστρέφεια

Η παράδοξη χορογραφία δεν αφαιρεί την δόση εσωστρέφειας που έχει διαχυθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση μετράει σοβαρή φθορά σε αγρότες αλλά και άλλους κλάδους που αθροίζονται σιγά μα σταθερά σε ενιαίο μέτωπο.

Η παράδοξη εκεχειρία επίσης δεν κρύβει κάτω από το χαλάκι πως τα εσωτερικά στρατόπεδα έχουν μετατοπιστεί, ο Κασσελάκης μετράει πια απέναντι του ένα πιο ευρύ μπλοκ αντιπολίτευσης και μένει να δούμε πως και τι είδους θέσεις θα ψηφιστούν και με ποια ρητορική απ’ το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγος χρόνος

Η προσωρινή συνθηκολόγηση δεν αναιρεί επίσης το κλίμα δυσαρέσκειας προς τον πρόεδρο από στελέχη που τον είχαν στηρίξει αρχικώς, έστω με τους όρους που τα ίδια έθεσαν. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Νίκος Παππάς που τον είχε στηρίξει ανοιχτά με κοινή τους εμφάνιση και φωτογράφιση στην Βουλή, χθες επίσης ήταν σαφής πως η στήριξη εκείνη δεν ήταν χωρίς όρους και χωρίς ο Κασσελάκης να εγγυάται την καταστατική και πολιτική ενότητα του χώρου.

Τι κρατάμε; Μια κλιμάκωση που δεν χρειαζόταν από μεριάς Κασσελάκη και λίγος χρόνος που κερδήθηκε για όλους. Λίγος όμως.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024