Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά: Στο αγροτικό συλλαλητήριο ο Αλέξης Χαρίτσης

Νέα Αριστερά: Στο αγροτικό συλλαλητήριο ο Αλέξης Χαρίτσης

Κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση στο αγροτικό συλλαλητήριο. Πυρά στην κυβέρνηση και για την άρνησή της για διάλογο της προέδρου του Ευρωκοινοβούλίου με την Αντιπολίτευση για το κράτος δικαίου.

Στο πλευρό των αγροτών θα βρεθεί και σήμερα η Νέα Αριστερά όπως έπραξε από την αρχή των κινητοποιήσεων τους στηρίζοντας τα αιτήματά τους. Συγκεκριμένα, η Νέα Αριστερά καλεί σε προσυγκέντρωση «υποδοχής» των αγροτών στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, στις 18:00. Στο σημείο θα βρίσκεται κλιμάκιο της κοινοβουλευτικής ομάδας με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση.

Τον τόνο σύμπλευσης με τους εργαζόμενους του πρωτογενούς τομέα έδωσε το βράδυ της Δευτέρας και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρπόζηλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

«Χαιρετίζουμε την προσχώρηση του πρωθυπουργού στα αγροτικά μπλόκα. Αλλά τον καλούμε να σταματήσει να παίζει με τη νοημοσύνη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρπόζηλος, προσθέτοντας πως «η Αθήνα θα υποδεχτεί τον αγροτικό κόσμο της χώρας με ένα σύνθημα: ο αγώνας σας είναι δίκαιος. Και είναι αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Χαρίτσης είχε βρεθεί στις αρχές Ιανουαρίου στη Θεσσαλία, καταγράφοντας τα προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων της. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίκαιρη ερώτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που αποτέλεσε την αφορμή να ανακοινωθεί δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση για τους πληγέντες της κακοκαιρίας.

Βολές στην κυβέρνηση με αφορμή την επίσκεψη Μέτσολα και τη μη ύπαρξη διαλόγου

Ωστόσο στη Νέα Αριστερά ανεβάζουν τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση με αφορμή και την επίσκεψη της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στην Αθήνα.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα θα απευθυνθεί στην ελληνική Βουλή ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, ωστόσο, όπως κατήγγειλε η Νέα Αριστερά, «η ΝΔ αποφάσισε η κυρία Μέτσολα να πραγματοποιήσει ομιλία, όχι όμως να υπάρξει δημόσιος διάλογος με τα κόμματα όπως είχε συμβεί στην αντίστοιχη επίσκεψη του Νταβίντ Σασόλι το 2021».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Παπαδημούλης συνομίλησε για το γεγονός το Σαββατοκύριακο με την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με την ίδια να εκφράζει την επιθυμία της για ανοιχτό διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει, λόγω της άρνησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όπως τονίζει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς.

Αυτό που επετεύχθη, είναι να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση περίπου 30 λεπτών με εννέα εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, χωρίς, όμως, να υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη.

Πηγές της Νέας Αριστεράς εκτιμούν ότι η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για ανοιχτό διάλογο των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τη Ρομπέρτα Μέτσολα οφείλεται στον «φόβο της, μετά τα όσα καταγράφηκαν στο ψήφισμα-κόλαφο του ευρωκοινοβουλίου για το κράτος Δικαίου στη χώρα».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024