Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: 8 στους 10 κεντροαριστερούς λένε «ναι» σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέας Αριστεράς

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 κεντροαριστερούς λένε «ναι» σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέας Αριστεράς

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll για το πολιτικό σκηνικό και πώς αυτό διαμορφώνεται αλλά και την ακρίβεια.

Τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με συντριπτικό ποσοστό επιθυμούν οι ψηφοφόροι του χώρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll.

Με τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη και την Κεντροαριστερά κατακερματισμένη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, σε ποσοστό 80%, λένε «ναι» και «μάλλον ναι» στη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Συντριπτικό ποσοστό του «ναι» και «μάλλον ναι»

Συγκεκριμένα, στην έρευνα κοινής γνώμης για λογαριασμό του Action24, στην ερώτηση για το πως βλέπουν βλέπουν τη συνεργασία δυνάμεων της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά), σε ποσοστό 62,4% απαντούν «ναι», ενώ «μάλλον ναι» λέει το 18,1%. «Όχι» απαντά το 9,3% και «μάλλον όχι» το 6,9%.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για την αντιπολιτευτική τακτική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά, οι πολίτες δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 74% και του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 62,6%.

Δυσαρέσκεια για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια

Σε άλλες ερωτήσεις της δημοσκόπησης όπως για το «πόσο έχετε επηρεαστεί από τις αυξήσεις τιμών;», το 43,9% απάντησε «αναγκάζομαι να περιορίσω βασικές ανάγκες», το 33,4% «μου δημιουργεί δυσκολίες αλλά ανταπεξέρχομαι», το 16,8% «δεν μπορώ να ανταποκριθώ», ενώ 5,6% «όχι ιδιαίτερα».

Στο ερώτημα «τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για τη μείωση της ακριβείας» υπερισχύει η απάντηση «να αυξήσει μισθούς και συντάξεις» σε ποσοστό 28,3% και ακολουθεί «να μειώσει το ΦΠΑ σε κάποια βασικά καταναλωτικά προϊόντα» σε ποσοστό 24,9%.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, κάτω από 30% είναι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, που ωστόσο προηγείται 18,5 μονάδες του δεύτερου. Ειδικότερα, ενόψει των ευρωεκλογών, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί 11,% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,9%, ενώ σημειώνεται πως το 21% σύμφωνα με την έρευνα δηλώνει αναποφάσιστο.

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024