Δημοσκόπηση: 8 στους 10 κεντροαριστερούς λένε «ναι» σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέας Αριστεράς
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll για το πολιτικό σκηνικό και πώς αυτό διαμορφώνεται αλλά και την ακρίβεια.
Τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με συντριπτικό ποσοστό επιθυμούν οι ψηφοφόροι του χώρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll.
Με τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη και την Κεντροαριστερά κατακερματισμένη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, σε ποσοστό 80%, λένε «ναι» και «μάλλον ναι» στη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Συντριπτικό ποσοστό του «ναι» και «μάλλον ναι»
Συγκεκριμένα, στην έρευνα κοινής γνώμης για λογαριασμό του Action24, στην ερώτηση για το πως βλέπουν βλέπουν τη συνεργασία δυνάμεων της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά), σε ποσοστό 62,4% απαντούν «ναι», ενώ «μάλλον ναι» λέει το 18,1%. «Όχι» απαντά το 9,3% και «μάλλον όχι» το 6,9%.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για την αντιπολιτευτική τακτική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά, οι πολίτες δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 74% και του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 62,6%.
Δυσαρέσκεια για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια
Σε άλλες ερωτήσεις της δημοσκόπησης όπως για το «πόσο έχετε επηρεαστεί από τις αυξήσεις τιμών;», το 43,9% απάντησε «αναγκάζομαι να περιορίσω βασικές ανάγκες», το 33,4% «μου δημιουργεί δυσκολίες αλλά ανταπεξέρχομαι», το 16,8% «δεν μπορώ να ανταποκριθώ», ενώ 5,6% «όχι ιδιαίτερα».
Στο ερώτημα «τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για τη μείωση της ακριβείας» υπερισχύει η απάντηση «να αυξήσει μισθούς και συντάξεις» σε ποσοστό 28,3% και ακολουθεί «να μειώσει το ΦΠΑ σε κάποια βασικά καταναλωτικά προϊόντα» σε ποσοστό 24,9%.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, κάτω από 30% είναι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, που ωστόσο προηγείται 18,5 μονάδες του δεύτερου. Ειδικότερα, ενόψει των ευρωεκλογών, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί 11,% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,9%, ενώ σημειώνεται πως το 21% σύμφωνα με την έρευνα δηλώνει αναποφάσιστο.
- Ο Βέρνερ Χέρτζογκ έδωσε την πρώτη γεύση της επερχόμενης ταινίας του – Η συμμέτοχη στο Φεστιβάλ Βενετίας
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442