Δημοσκόπηση: 8 στους 10 κεντροαριστερούς λένε «ναι» σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέας Αριστεράς
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll για το πολιτικό σκηνικό και πώς αυτό διαμορφώνεται αλλά και την ακρίβεια.
Τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με συντριπτικό ποσοστό επιθυμούν οι ψηφοφόροι του χώρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll.
Με τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη και την Κεντροαριστερά κατακερματισμένη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, σε ποσοστό 80%, λένε «ναι» και «μάλλον ναι» στη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Συντριπτικό ποσοστό του «ναι» και «μάλλον ναι»
Συγκεκριμένα, στην έρευνα κοινής γνώμης για λογαριασμό του Action24, στην ερώτηση για το πως βλέπουν βλέπουν τη συνεργασία δυνάμεων της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά), σε ποσοστό 62,4% απαντούν «ναι», ενώ «μάλλον ναι» λέει το 18,1%. «Όχι» απαντά το 9,3% και «μάλλον όχι» το 6,9%.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για την αντιπολιτευτική τακτική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά, οι πολίτες δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 74% και του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 62,6%.
Δυσαρέσκεια για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια
Σε άλλες ερωτήσεις της δημοσκόπησης όπως για το «πόσο έχετε επηρεαστεί από τις αυξήσεις τιμών;», το 43,9% απάντησε «αναγκάζομαι να περιορίσω βασικές ανάγκες», το 33,4% «μου δημιουργεί δυσκολίες αλλά ανταπεξέρχομαι», το 16,8% «δεν μπορώ να ανταποκριθώ», ενώ 5,6% «όχι ιδιαίτερα».
Στο ερώτημα «τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για τη μείωση της ακριβείας» υπερισχύει η απάντηση «να αυξήσει μισθούς και συντάξεις» σε ποσοστό 28,3% και ακολουθεί «να μειώσει το ΦΠΑ σε κάποια βασικά καταναλωτικά προϊόντα» σε ποσοστό 24,9%.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, κάτω από 30% είναι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, που ωστόσο προηγείται 18,5 μονάδες του δεύτερου. Ειδικότερα, ενόψει των ευρωεκλογών, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί 11,% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,9%, ενώ σημειώνεται πως το 21% σύμφωνα με την έρευνα δηλώνει αναποφάσιστο.
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442