Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Ζερβάκης: «Η Σητεία έχει σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης» 

Γιώργος Ζερβάκης: «Η Σητεία έχει σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης» 

Στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, παραχώρησε συνέντευξη ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης.

Ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης παραχώρησε συνέντευξη στο cityhub και αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου, τόσο στο τουριστικό όσο και στο επενδυτικό πεδίο, χωρίς να παραλείψει τις απόψεις του για θέματα θεσμικά.

Σε ποιους τομείς ο Δήμος Σητείας έχει προοπτικές ανάπτυξης; 

 Η Σητεία, ένας τόπος που μέχρι σήμερα στηρίζονταν κυρίως στον πρωτογενή τομέα, μετά από πολλά χρόνια αναμονής έχει διευρύνει τους τομείς στους οποίους, βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού,  δείχνει να έχει σοβαρές προοπτικές  ανάπτυξης. Για πρώτη φορά η περιοχή ξεχωρίζει και εντοπίζεται  στον τουριστικό χάρτη λόγο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της . Η γαστρονομία, οι αρχαιότητες, το φυσικό περιβάλλον αλλά κυρίως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι  τα στοιχεία εκείνα που κάνουν αυτόν τον τόπο ξεχωριστό και η  σφραγίδα του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Σητείας της UNESCO δίνει ιδιαίτερη υπεραξία σε όλα τα παραπάνω. Καθοριστική, για το άνοιγμα της Σητείας προς τα έξω, η κατακόρυφη ανάπτυξη του Αεροδρομίου της, μετά από επιτυχημένες συνεργασίες και στοχευμένες κινήσεις της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, με απευθείας πτήσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό αλλά και η διασύνδεση του λιμανιού της με τον Πειραιά και τα γειτονικά νησιά. 

Έργα υποδομής  

Tα βασικότερα έργα που δρομολογούνται σε τι αφορούν; 

Σημαντικά αναπτυξιακά έργα έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα για την Σητεία όπως οι πλωτές εξέδρες, συνολικά 240 μέτρων εντός του λιμανιού  για 110 σκάφη, ένα έργο που θα βάλει το λιμάνι της Σητείας δυναμικά στον θεματικό Θαλάσσιο Τουρισμό και  την ανάπτυξη του yachting. Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης, ένα έργο πνοής για τη Σητείας, το οποίο θα αλλάξει αισθητικά και ουσιαστικά το ιστορικότερο κομμάτι της,  αλλάζοντας  ταυτόχρονα και την νοοτροπία των δημοτών. Η κατασκευή των υφάλων κυματοθραυστών ,ένα έργο προστασίας της ακτογραμμής, ανατολικά του λιμένα Σητείας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης της, που περιλαμβάνει την κατασκευή τριών υφάλων κυματοθραυστών 250 m έκαστος και αναπλήρωση ακτής σε ένα τμήμα μήκους 900 m. 

Συμφωνείτε με το νομοσχέδιο που προωθείται για την διαχείριση των παραθαλάσσιων περιοχών;  

 Η χωρίς διαβούλευση, επιβολή του νέου νομοσχεδίου που αφορά την διαχείριση των παραθαλάσσιων περιοχών, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ατυχής. Αρμοδιότητες με σοβαρό τοπικό αποτύπωμα και ουδετερότητες που γνωρίζουν οι δήμοι , σύμφωνα με τη φέρουσα ικανότητα των παραλιών, μεταφέρονται στην κεντρική κυβέρνηση με αβέβαια αποτελέσματα. 

Ως περιφερειακός δήμος αντιμετωπίζετε ζητήματα υποστελέχωσης; 

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για όλους τους περιφερειακούς δήμους είναι αυτό της υποστέλεχωσης των υπηρεσιών τους. Η υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών  συνεπάγεται την αδυναμία λειτουργίας τους και κατ΄ επέκταση της παροχής στοιχειωδών και αναγκαίων υπηρεσιών στους πολίτες.  Αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα  το οποίο χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης. Μόνη προσωρινή και ανεπαρκής  λύση,  τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την περιοδική πρόσληψη  μη εξειδικευμένου προσωπικού. 

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024