Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Καρύστου: «Επιταχύνουμε την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής»

Δήμαρχος Καρύστου: «Επιταχύνουμε την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής»

Στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, παραχώρησε συνέντευξη ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος.

Σε δράσεις εξωστρέφειας – σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς – προχωρά ο δήμος Καρύστου, με στόχο τα τοπικά προϊόντα που αποτελούν «σήμα κατατεθέν» για την περιοχή να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.  Την ίδια στιγμή, όπως τονίζει ο δήμαρχος, Λευτέρης Ραβιόλος, η περαιτέρω διεύρυνση των δράσεων που στοχεύουν στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και η μετάβαση του δήμου στην ψηφιακή εποχή αποτελούν δύο μεγάλα «στοιχήματα» της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής.

 Ποιες είναι οι προτεραιότητες της τρέχουσας θητείας σας; 

Ο σχεδιασμός μας για την επόμενη πενταετία αποτελεί συνέχεια, εξέλιξη και επέκταση των πεπραγμένων μας. Συνεπώς επιταχύνουμε την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, τα οποία έχουμε δρομολογήσει, δίνοντας παράλληλα μεγάλη έμφαση στην αναβάθμιση του οδικού μας δικτύου. Επίσης, θα ενισχύσουμε και θα διευρύνουμε περαιτέρω τις παρεμβάσεις μας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της στήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας. Τέλος, απόφαση μας είναι να προχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα στην ψηφιακή μετάβαση, απλουστεύοντας την καθημερινότητα των δημοτών κι εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικούς πόρους. 

Φυσικές καταστροφές – κλιματική κρίση

Πώς θωρακίζεται ο δήμος Καρύστου απέναντι στις φυσικές καταστροφές και την κλιματική κρίση; 

Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα μια συνταγή που να εξασφαλίζει την απόλυτη θωράκιση έναντι των φυσικών καταστροφών. Συνεπώς για εμάς η μόνη λύση είναι η πρόληψη και συνεχής επαγρύπνηση. Από την προηγουμένη δημοτική περίοδο θωρακίζουμε όσο δυνατόν τον Δήμο μας κατασκευάζοντας αντιπλημμυρικά έργα και υλοποιούμε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των μέσων προστασίας. Στα σχέδια μας είναι η ίδρυση και η λειτουργία ενός δημοτικού επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας εφοδιασμένο με σύγχρονα μέσα παρακολούθησης, ώστε να επεμβαίνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά. 

Πώς μπορεί να τονωθεί η εξωστρέφεια του δήμου; 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει πολλά στο τομέα της εξωστρέφειας τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Η συμμετοχή μας σε εκθέσεις του εξωτερικού έχουν αξιολογηθεί μέχρι στιγμής θετικά. Τα στοιχεία δείχνουν, άλλωστε, πως η επισκεψιμότητα κάθε χρόνο σημειώνει αύξηση. Αυτή την περίοδο σχεδιάζουμε τη νέα ψηφιακή ταυτότητα του δήμου μας με στόχο την συνολική προβολή του τόπου μας. Επίσης σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς θα προχωρήσουμε σε δράσεις εξωστρέφειας, ώστε τα πολύ ποιοτικά και γευστικά μας τοπικά προϊόντα να φτάσουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας και γιατί όχι και του κόσμου. 

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024