Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ορφέας Περίδης στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα, τον συναντήσαμε στις πρόβες

Ο Ορφέας Περίδης στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα, τον συναντήσαμε στις πρόβες

Στη μουσική του παράσταση, θα απολαύσουμε ένα πλήθος από ηχοχρώματα και ρυθμούς, να «σκάνε» σαν φωτοβολίδα και να μεταφέρουν εκρηκτικά τις νύχτες μας από την Ανατολή ως την Δύση,

Ο Ορφέας Περίδης, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, ο οποίος τα τελευταία 35χρόνια μας χαρίζει μοναδικές μουσικές στιγμές έντονων συναισθημάτων, έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στη Σφίγγα.

Μαζί του επί σκηνής μια από τις πιο ανερχόμενες νέες φωνές του ελληνικού τραγουδιού η Σουσάνα Τρυφιάτη που θα μας τραγουδήσει καινούρια τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση που εμπεριέχονται στο νέο album του Ορφέα Περίδη με γενικό τίτλο «Πάλι για σένα» καθώς και κάποια από τα παλιά και αγαπημένα.

Με ένα πλούσιο ρεπερτόριο που καταφέρνει να κινείται με δεξιοτεχνία από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι, και από την μπαλάντα στην ροκ διάθεση, ο Περίδης καταφέρνει να δημιουργεί το αγαπημένο εκείνο κλίμα που προσφέρει στους ακροατές την διασκέδαση μαζί με την ποιότητα, τη μουσική τρυφερότητα μαζί με τον ενθουσιώδη δυναμισμό.

Τον Μάρτιο θα εμφανίζεστε στη Σφίγγα. Πως βιώνετε την προετοιμασία αυτών των παραστάσεων; Είναι μια γιορτινή περίοδος ή μια διαδικασία άγχους;

«Ας πούμε γιορτινή, είναι η περίοδος κατά την οποία έχω μπροστά μου ένα φανταστικό κοινό και του μιλάω, τραγουδάω, προσθέτω, απορρίπτω, επιστρατεύω την πείρα μου για να αποφασίσω τα τραγούδια, τη σειρά των τραγουδιών και όλα αυτά με γνώμονα τη διασκέδαση του κόσμου που μας κάνει την τιμή να διαλέγει εμένα και τους συνεργάτες μου για να περάσει το Σαββατόβραδό του.»

Ο Ορφέας Περίδης με τη Σουσάνα Τρυφιάτη

Στο «Φεύγω» λέτε ότι φεύγετε για να βρεθείτε «Στη καρδιά μου όλο πιο κοντά». Έχετε φτάσει στην καρδιά σας σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας;

«Δεν τελειώνει το ταξίδι αυτό , ο μεγάλος δάσκαλος που είναι η ίδια η ζωή πάντα κρύβει εκπλήξεις, πάντα έχει κάτι να σου μάθει, κάθε μέρα, κάθε στιγμή, αρκεί να έχεις πάντα κάτι να κάνεις για να νιώθεις δημιουργικός.»

Σάββατα 2, 9,16,23,30 Μαρτίου

Στις παραστάσεις στη Σφίγγα θα παρουσιάσετε και νέα σας τραγούδια. Πείτε μας μερικά χαρακτηριστικά τους. Θα έχετε δίπλα σας την Σουσάνα Τρυφιάτη. Πώς την επιλέξατε;

«Η επιλογή των συνεργατών μου δεν γίνεται μόνο από μένα, είναι και οι συνεργάτες μου που με διαλέγουν. Η Σουσάνα Τρυφιάτη διασκεύασε με ιδιαίτερη επιτυχία δυο παλιά μου τραγούδια και τα έκανε καινούργια, της αξίζουν λοιπόν τέσσερα τραγούδια γραμμένα για αυτήν. Και τα τραγούδησε ωραία, της πάνε πολύ.»

Μαζί του θα βρεθούν οι μουσικοί:
Θοδωρής Δαμουράκης, κιθάρες
Κώστας Αρσένης, μπάσο
Γιάννης Ριζόπουλος, κρουστά
Χρήστος Σκόνδρας: μπουζούκι, μαντολίνο

Πληροφορίες

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024