Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Κινεζική Πρωτοχρονιά και το έτος του Δράκου

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Κινεζική Πρωτοχρονιά και το έτος του Δράκου

Θα συμμετάσχουν 12 καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας καλλιτεχνικά δρώμενα.

Την Κινεζική Πρωτοχρονιά και την έναρξη του σεληνιακού νέου έτους του Δράκου ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, από τις 3 το μεσημέρι και για μιάμιση ώρα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης φιλοξενεί, στην «καρδιά» της πόλης, εκδήλωση της Επαρχίας Σιτσουάν της Κίνας και της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, με τη συνδιοργάνωση του κινεζικού Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων και της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας της Σιτσουάν.

Εκδηλώσεις

Πρόκειται για μία εκδήλωση – μπαζάρ, στο πλαίσιο των εορτασμών της έναρξης του νέου έτους του Δράκου, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς ή αλλιώς Φεστιβάλ της Άνοιξης ή Φεστιβάλ Τετ. Θα συμμετάσχουν 12 καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας καλλιτεχνικά δρώμενα σχετικά με την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Η χρονιά του Δράκου στην κινεζική λαογραφία συμβολίζει τη γενναιότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Η Κινεζική Πρωτοχρονιά, η πρώτη ημέρα του κινεζικού ημερολογίου πέφτει την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο και γιορτάζεται έως και για 15 ημέρες μετά, σε όλο τον πλανήτη, με εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Κίνα και στις Chinatowns όλων των μεγάλων πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει τη δική της Chinatown, στη δυτική πλευρά της πόλης, στην οδό Αισώπου, ενώ καταστήματα με Κινέζους επιχειρηματίες υπάρχουν επίσης σε Αναγεννήσεως, Ι. Κωλέττη και Γιαννιτσών.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024