Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Αθήνα κρύβει πολλούς real estate θησαυρούς, αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις

Η Αθήνα κρύβει πολλούς real estate θησαυρούς, αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις

Εσύ, πώς φαντάζεσαι το ιδανικό σπίτι;

Ένα σπίτι δεν είναι απλά ένας χώρος που χρειαζόμαστε για να μας προστατεύει από το κρύο ή τη ζέστη, για να κοιμόμαστε και να φτιάχνουμε τα γεύματα της ημέρας. Ένα σπίτι είναι πολύ περισσότερα από αυτά. Είναι ο χώρος που αγκαλιάζει τη ζωή μας, είναι το δικό μας μικρό βασίλειο που αισθανόμαστε ασφαλείς, ελεύθεροι και μας δίνει τη δυνατότητα να το διαμορφώσουμε βάσει της δικής μας αισθητικής. Το σπίτι επίσης είναι η οικογένειά μας, είναι το μέρος που θα πρέπει να αισθανόμαστε όμορφα, ώστε να φτιάξουμε τις πιο ωραίες αναμνήσεις. Ειδικότερα, στις πόλεις που οι ρυθμοί πολλές φορές είναι τόσο γρήγοροι που πρέπει με κάποιο τρόπο να βρίσκουμε τρόπο να τους προλάβουμε, το σπίτι θα μας δώσει την ηρεμία που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Σε μία ζωντανή πόλη σαν την Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Είτε αποφασίσεις να μείνεις στο ζωντανό κέντρο, είτε στα ήσυχα προάστια υπάρχουν σοβαροί λόγοι που θα κάνουν ένα σπίτι μία καλή επιλογή. Προσωπικά, μεγάλωσα στην Κηφισιά και στην ενήλικη ζωή μου πέρασα πολλά χρόνια στο κέντρο. Και τα δύο τα θυμάμαι με πολλή αγάπη, όπως και όλα τα σπίτια που έζησα μικρότερα και μεγαλύτερα.

Το βόρεια προάστεια πάντα θα αποτελούν μία καλή επιλογή, συνδυάζοντας το πράσινο, τη χαμηλή δόμηση και τα δικά τους μικρά κέντρα εμπορικής κίνησης. Η Κηφισιά ειδικότερα αποτελεί ένα προάστιο που τα έχει όλα: ωραία σπίτια, πολύ πράσινο, ένα πολύ όμορφο εμπορικό κέντρο για ψώνια και ψυχαγωγία και μία ιδανική συνθήκη αν έχεις οικογένεια. Στην περίπτωση που έχεις παιδιά και μπορείς οικονομικά να το στηρίξεις, μία μεζονέτα είναι η καλύτερη επιλογή. Ένα μεγαλύτερο σπίτι σε περισσότερα του ενός επιπέδου, δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλους και μικρούς να έχουν το δικό τους προσωπικό χώρο κίνησης, χωρίς να ενοχλούν ο ένας τον άλλο.

Τα παιδιά μπορούν να παίζουν και να καλούν τους φίλους τους στο playroom, οι ενήλικες αντίστοιχα να βρίσκονται με το δικό τους κύκλο στους κεντρικούς χώρους του σπιτιού ή ακόμα και να εργάζονται χωρίς παρεμβολές. Αν το σπίτι δε έχει και κήπο, τότε απογειώνει την κατάσταση τους θερινούς μήνες που μπορεί η οικογένεια να περνάει ώρες μαζί παίζοντας, κάνοντας bbq συγκεντρώσεις και απολαμβάνοντας τον μοναδικό αττικό καιρό.

Το αντίπαλο δέος αυτή τη στιγμή για την αρχοντική Κηφισιά θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι είναι κάποιες ιδιαίτερες περιοχές του κέντρου, όπως το Μετς. Για όσους δεν γνωρίζουν καλά τις συνοικίες της Αθήνας, βρίσκεται απέναντι από το Ζάππειο, όπου παλαιότερα υπήρχαν ωραίες επαύλεις, κάποιες εκ των οποίων διατηρούνται ακόμη και σήμερα στο βόρειο τμήμα. Εκεί λοιπόν, μπορεί κανείς να ζήσει την ομορφιά του κέντρου, με την ησυχία μίας παλαιάς αθηναϊκής γειτονιάς. Έχει πολλά και ενδιαφέροντα μαγαζιά, ωραίο κόσμο και είναι σε απόσταση αναπνοής από την καρδιά της πόλης. Στο Μετς επίσης υπάρχουν σπίτια που για πολλούς είναι αγγλιστί dream houses. Σκέψου να πίνεις τον καφέ στη βεράντα του σπιτιού σου με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Αυτή τη μαγική εικόνα που την έχουμε ζήσει όλοι σε κάποιο μαγαζί της Αθήνας, κάποιοι τυχεροί την απολαμβάνουν καθημερινά από το σαλόνι του σπιτιού τους. Οπότε, ένα σπίτι με θέα στο Μετς, είναι απλά η ιδανική επιλογή για κάποιον που αγαπάει την πόλη και τις αμέτρητες επιλογές που μας δίνει. Αν έχει και θέση πάρκινγκ (το γνωστό αγκάθι για κάποιον που επιλέγει το κέντρο), τότε οι προβληματισμοί περιορίζονται στο ελάχιστο.

Ψάχνοντας για τέτοια σπίτια σε διάφορες ιστοσελίδες, έμαθα για τη BARNES, ένα διεθνές γραφείο real estate µε 20ετη ιστορία και με παρουσία σε περισσότερες από 19 χώρες και 75 πόλεις του κόσμου. Στη χώρα μας διαχειρίζεται ένα πολύ ενδιαφέρον και μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε μοναδικούς προορισμούς στην Ελλάδα, προσφέροντας στους πελάτες της ασφάλεια, εχεμύθεια και υψηλή ποιότητα. Μαθαίνοντας περισσότερα για την εταιρεία, διαπίστωσα ότι πρόκειται για µία αμιγώς real estate εταιρεία, η οποία έχει στο δυναμικό της εξειδικευμένα και πλήρως καταρτισμένα στελέχη, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε πολύ στενή συνεργασία µε όλα τα γραφεία της BARNES International. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι προσφέρει στον πελάτη εκτός από ιδιαίτερα και ποιοτικά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, άμεση πρόσβαση στη διεθνή αγορά και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες (σε συνεργασία με εξειδικευμένες ομάδες δικηγόρων, συμβολαιογράφων, οικονομολόγων, τραπεζικών αλλά και μηχανικών, αρχιτεκτόνων και interior designers) για κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί την αγορά κάποιου ακινήτου, είτε για ιδιωτική χρήση, είτε για επενδυτικούς σκοπούς.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024