Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον δρόμο για την Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων

Στον δρόμο για την Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων

Με χαμηλές ταχύτητες και συνοδεία της αστυνομίας ξεκίνησαν οι πρώτοι αγρότες με τα τρακτέρ τους για την Αθήνα

Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου οι αγρότες με τα τρακτέρ του Πλατύκαμπου στη Λάρισα με χαμηλές ταχύτητες και συνοδεία της Αστυνομίας, με στόχο να κατέβουν στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

Οι αγρότες αναμένεται να κάνουν μια πρώτη στάση, και στη συνέχεια θα πάνε στο Κάστρο να συναντήσουν και το άλλο κονβόι της Θεσσαλίας από το Στεφανοβίκειο και τον Αλμυρό.

Στόχος των κυβερνητικών αρχών είναι το συλλαλητήριο να γίνει ομαλά και να μην διαταραχθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, η οικονομική και κοινωνική ζωή στην πρωτεύουσα

Το απόγευμα της Δευτέρας θα φτάσουν στο Κάστρο όπου θα διανυκτερεύσουν και το πρωί της Τρίτης θα συνεχίσουν για την Αθήνα.

Δείτε βίντεο:

Στο Μέγαρο Μαξίμου το θερμόμετρο έχει ανέβει ενώ συνεχείς είναι οι υπηρεσιακές συσκέψεις στο αρχηγείο της Αστυνομίας για τα μέτρα που θα ληφθούν την Τρίτη (20/02). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν θα επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τρακτέρ στην πρωτεύουσα, ενώ θα υπάρχει και αστυνομική συνοδεία στα οχήματα των αγροτών, τόσο στη διαδρομή από τα μπλόκα μέχρι και την πρωτεύουσα, και το αντίστροφο.

Στην υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε το πρωί της Κυριακής υπό την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο, δηλαδή ο τρόπος που οι Αρχές θα διαχειριστούν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα.

Στόχος είναι, όπως λένε αστυνομικές πηγές, το συλλαλητήριο να γίνει ομαλά και να μην διαταραχθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, η οικονομική και κοινωνική ζωή στην πρωτεύουσα.

Μέριμνα θα ληφθεί και για συγκεκριμένο χώρο για να σταθμεύσουν τα οχήματα που θα έρθουν στην Αθήνα.

Στον δρόμο για την Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ

Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης και η αποφασιστικότητα στον αγροτικό κόσμο

Η κυβέρνηση δεν θέλει επουδενί ένα μεγάλο αριθμό τρακτέρ να πολιορκεί το κέντρο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, τις προηγούμενες μέρες, να δηλώνει ερωτώμενος αν τα τρακτέρ θα είναι δύσκολο να περάσουν προς την Αθήνα: «είμαστε η κυβέρνηση που νομοθέτησε την απαγόρευση δια νόμου της παρεμπόδισης εργαζομένων να πάνε στη δουλειά τους. Είμαστε η κυβέρνηση, η οποία επεμβαίνει σε καταλήψεις» στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και να σημειώνει ακόμη ότι «η εφαρμογή του νόμου δεν είναι ούτε δεξιά ούτε κεντρώα πολιτική, είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας».

Μιλώντας στο In για τα τρακτέρ και τη συζήτηση περί εισόδου στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας τόνισε ότι στην Αθήνα θα μπούνε όλα τα τρακτέρ, που ο αριθμός τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα είναι τριψήφιος.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024