Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου: Υπόσχεται πλήρη νίκη εναντίον των αγρίων και ζητάει πίεση στο Κατάρ για συμφωνία για τους ομήρους

Νετανιάχου: Υπόσχεται πλήρη νίκη εναντίον των αγρίων και ζητάει πίεση στο Κατάρ για συμφωνία για τους ομήρους

«Οι γενναίοι στρατιώτες μας βρίσκονται στις σήραγγες και κατεδαφίζουν την υποδομή αυτών των δολοφόνων», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Πλήρη νίκη εναντίον αυτών των αγρίων», όπως αποκάλεσε τη Χαμάς υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στην ετήσια συγκέντρωση της Διάσκεψης των Προέδρων των μεγαλύτερων αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων στην Ιερουσαλήμ.

«Όταν ξεκινήσαμε να το κάνουμε αυτό, ακόμη και οι καλύτεροι φίλοι μας, μάς είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει», είπε, μιλώντας μετά τον Αμερικανό πρέσβη Τζακ Λιού. «Οι γενναίοι στρατιώτες μας βρίσκονται στις σήραγγες και κατεδαφίζουν την υποδομή αυτών των δολοφόνων», δήλωσε ακόμα εξαίροντας τα πρότυπα των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) και τα μέτρα που λαμβάνουν για την προστασία των αμάχων.

«Συμφωνία ή όχι, πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά για να πετύχουμε την ολική νίκη»

«Ο ισραηλινός στρατός κάνει πράγματα που κανένας άλλος στρατός δεν έχει κάνει για την προστασία των αμάχων», είπε ο Νετανιάχου, καταγγέλλοντας τα «ψέματα» που λέγονται για τον πόλεμο.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε άθικτο το ένα τέταρτο των ταγμάτων μάχης της Χαμάς», προσέθεσε και σημείωσε πως «θα τελειώσουμε τη δουλειά εδώ με τους γενναίους στρατιώτες μας», είπε ο Νετανιάχου στους Εβραίους ηγέτες των ΗΠΑ. «Θα διασφαλίσουμε ότι ο άμαχος πληθυσμός» έχει τρόπο να φτάσει σε ασφαλείς ζώνες.

Έξαλλος με Νότια Αφρική και Λούλα

Επιστρέφοντας σε μια συζήτηση για τον αντισημιτισμό, ο Νετανιάχου κατακεραύνωσε τη Νότια Αφρική που πήγε το Ισραήλ στη Χάγη αλλά και τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα που παρομοίασε το Ισραήλ με τους Ναζί. «Θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό του», δήλωσε.

Ακόμα ο Νετανιάχου επαίνεσε την αμερικανική κυβέρνηση και τον λαό για την απόρριψη τέτοιων ισχυρισμών. «Τίποτα από αυτά δεν θα μας σταματήσει. Ολική νίκη σημαίνει την απελευθέρωση των ομήρων», προσέθεσε.

Παράλληλα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει «εκείνους που μπορούν να πιέσουν τη Χαμάς – κυρίως το Κατάρ» για να επιτευχθεί συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων το βράδυ της Κυριακής.

«Σας ικετεύω να πιέσετε το Κατάρ να ασκήσει πίεση στη Χαμάς ώστε να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας», είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Ελπίζω να καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία. Συμφωνία ή όχι, πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά για να πετύχουμε την ολική νίκη», είπε ο Νετανιάχου.

Ακόμα ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στην επιχείρηση διάσωσης των δύο ομήρων την περασμένη εβδομάδα και είπε ότι ο επαναπατρισμός των ομήρων μπορεί να επιτευχθεί μέσω στρατιωτικής πίεσης.

Επίσης εξήρε τη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι συμφωνεί ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τον κίνδυνο.

«Ένα πράγμα στο οποίο το Ισραήλ δεν μπορεί να συμφωνήσει είναι ένα διεθνές ντιβάνι που θα… επιβάλλει ένα παλαιστινιακό κράτος στο Ισραήλ μετά τη φρίκη της 7ης Οκτωβρίου», επιμένοντας ότι ο ισραηλινός λαός είναι ενωμένος γύρω από αυτό και κάλεσε τη Διάσκεψη των Προέδρων να υιοθετήσει το ίδιο ψήφισμα που ψήφισε το υπουργικό του συμβούλιο κατά της μονομερούς αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024