Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Οι καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο και η επιβίωση των ασθενών

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Οι καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο και η επιβίωση των ασθενών

Οι επιβιώσαντες του καρκίνου αποτελούν μεγάλο μέρος της κοινωνίας λόγω των καινοτόμων θεραπειών που έχει φέρει η αλματώδης πρόοδος στον τομέα της Ιατρικής και της Βιολογίας.

Οι καινοτόμες θεραπείες του καρκίνου αποτελούν επανάσταση στη σύγχρονη ιατρική. Οι επιβιώσαντες του καρκίνου αποτελούν μεγάλο μέρος της κοινωνίας λόγω των καινοτόμων θεραπειών που έχει φέρει η αλματώδης πρόοδος στον τομέα της Ιατρικής και της Βιολογίας.

«Παλιά ο καρκίνος ήταν κατάρα, δεν λέγαμε ούτε το όνομά του», ανέφερε στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» ο διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής Ηλίας Αθανασιάδης.

«Ψάχνουμε τη βιολογία του, βρίσκουμε τρόπο να εξατομικεύσουμε, άρα έχουμε πολλές επιλογές και ο ασθενής παίρνει τη θεραπεία που του ταιριάζει στην αρρώστια του και τον ίδιο. Σεβόμαστε τις επιλογές του για το πώς θέλει να διαχειριστεί τη ζωή του».

«Σημαντικό είναι να νιώσει ελεύθερος να επιλέξει τη θεραπεία του, αν θα κάνει έναν πιο σκληρό αγώνα, αλλά και η δυνατότητα να ζήσει μαζί με άλλους ανθρώπους, να είναι μέρος της κοινωνίας, να συνεχίσει να ονειρεύεται και να μετέχει στις ζωές των άλλων».

Ιδιαίτερα, ο κος Αθανασιάδης τόνισε πως οι σύγχρονες θεραπείες μπορούν να προσφέρουν στον ασθενή προοπτική και ελπίδα.

«Η ανοσοθεραπεία δίνει ελπίδα. Όταν, δηλαδή, κινητοποιηθούν τα λεμφοκύτταρα και χτυπήσει τον καρκίνο, αυτά παραμένουν και αλλάζουν την πορεία της ζωής του ανθρώπου για όλη τη διαδρομή του», συμπλήρωσε.

Σημαντική είναι η συμβολή των γιατρών σε όλη αυτή τη διαδρομή, καθώς μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς τους να προχωρήσουν τη ζωή τους, σεβόμενοι πάντα τις επιλογές τους.

Η αποκάλυψη του Γιάννη Ζουγανέλη

Αναφερόμενος στην πρόοδο της επιστήμης και των καινοτόμων θεραπειών ο μουσικός Γιάννης Ζουγανέλης προχώρησε σε μία αποκάλυψη.

«Συνεργαζόμουν με τον Νίκο Ξυλούρη. Πιτσιρίκος ήμουν, αλλά μου έδωσε μεγάλη αξία. Έπαθα σοκ όταν έφυγε από καρκίνο και ένας γιατρός μου είπε – και τότε τα έχασα – ότι εάν ο Ξυλούρης είχε νοσήσει από καρκίνο 10 χρόνια μετά δεν θα πέθαινε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024