Οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Σέρχιο Μάρτος Γκορνές κατέκτησαν τον τίτλο στα διπλά του ATP Challenger που διεξήχθη στο Μπαχρέιν, μετά την επικράτησή τους στον τελικό επί των Κίρκοφ (ΗΠΑ) και Νίκλας Σάλμλεν (Φινλανδία) με 3-6, 6-3, 10-8.
Το ελληνοϊσπανικό δίδυμο απέναντι στο νο4 του ταμπλό χρειάστηκε μία ώρα και 37 λεπτά αγώνα, για να φτάσει στην ανατροπή και στην κατάκτηση του τουρνουά.
Μέτρησαν 7 διπλά λάθη και δεν είχαν κανέναν άσο, ωστόσο στηρίχτηκαν στο πολύ καλό σερβίς τους.
Κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα από τα δύο συνολικά μπρέικ πόιντ που είχαν στο ματς, ενώ τεράστιο ρόλο στη νίκη τους έπαιξε το γεγονός ότι «έσβησαν» 11 από τα 12 μπρέικ πόιντ των αντιπάλων τους.
Σήκωσαν τελικά την… κούπα έχοντας άλλες τρεις μεγάλες νίκες και χάνοντας συνολικά στη διάρκεια του τουρνουά μόλις δύο σετ. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκαν των Χάρις (Αγγλία) και Μολέκερ (Γερμανία) με 6-2, 6-7(2), 10-7, ενώ στα προημιτελικά επιβλήθηκαν των Ματσούλ και Ουεσούγκλ (Ιαπωνία) με 6-4, 6-3.
Στον ημιτελικό επιβλήθηκαν επί των Ιταλών, Μπορτολότι και Γιανέσσι με 6-4, 6-1.
Διπλό με Στέφανο Τσιτσιπά
Την επόμενη εβδομάδα ο Πέτρος θα συνεργαστεί με τον αδερφό του, Στέφανο, τόσο στα διπλά του Λος Κάμπος, αλλά και στο Ακαπούλκο. Οι δύο τους είχαν παίξει και στο διπλό στο tie της Ελλάδας με τη Ρουμανία, με τους δύο συμπατριώτες μας να συνεργάζονται άψογα και να παίρνουν τη νίκη, που έδωσε την άνοδο στην Εθνική.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.