Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To «εξωπραγματικό» συμβόλαιο του Γκουαρντιόλα – Πόσα παίρνουν Κλοπ, Ποτσετίνο και Αρτέτα (pics)

To «εξωπραγματικό» συμβόλαιο του Γκουαρντιόλα – Πόσα παίρνουν Κλοπ, Ποτσετίνο και Αρτέτα (pics)

Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που προβλέπει το συμβόλαιο του Πεπ Γκουαρντιόλα με την Μάντσεστερ Σίτι – Οι 5 πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές στην Premier League.

Πέντε πρωταθλήματα. Τέσσερα Λιγκ Καπ. Δύο Κύπελλα. Δύο Σούπερ Καπ Αγγλίας. Ένα Champions League. Ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Αυτός είναι μέχρι τώρα ο απολογισμός του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, με τον Ισπανό προπονητή να έχει απογειώσει την βρετανική ομάδα και να την έχει μετατρέψει σε μια ποδοσφαιρική μηχανή, που παράγει θέαμα υψηλού επιπέδου και «σαρώνει» τα πάντα στο διάβα της. Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι σε ολόκληρο τον πλανήτη απολαμβάνουν το δημιούργημα του Γκουαρντιόλα και ο ίδιος το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Premier League.

Ο Ισπανός αμείβεται με περίπου 23 εκατ. ευρώ ετησίως από τη Σίτι, ενώ στο συμβόλαιό του υπάρχουν επίσης μπόνους επίτευξης στόχων ύψους 5.5 εκατ. ευρώ.

Ένα ποσό το οποίο προκαλεί ίλιγγο, αλλά παράλληλα αποτυπώνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο πόσο σπουδαίος προπονητής είναι ο Γκουαρντιόλα. Ένας πραγματικός θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με τον 53χρονο να έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη γιγάντωση της Σίτι και την εδραίωσή ως μια από τις κορυφαίες ομάδες στον πλανήτη.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, με τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές της Premier League, βρίσκεται ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την βρετανική ομάδα, αμείβεται με 17.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Στη συμφωνία που έχει με τους Reds υπάρχει επίσης και μπόνους επίτευξης στόχων ύψους σχεδόν 2 εκατ. ευρώ. Ο Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται στον πάγκο της Λίβερπουλ από το 2015, έχοντας μέχρι στιγμής κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα Κύπελλο Αγγλίας, ένα Λιγκ Καπ και ένα Σούπερ Καπ Αγγλίας, ενώ έχει αναδειχθεί δύο φορές κορυφαίος προπονητής στον κόσμο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Ο Αργεντινός αμείβεται από την Τσέλσι με 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Λατινοαμερικάνος δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ακόμα την ομάδα που θα ήθελε η διοίκηση και οι οπαδοί του λονδρέζικου συλλόγου, παρόλα αυτά απολαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στο βρετανικό ποδόσφαιρο. Σε 33 παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο της Τσέλσι έχει 17 νίκες, 5 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Ο επόμενος της λίστας είναι ο Μικέλ Αρτέτα. Ο Ισπανός προπονητής αμείβεται από την Άρσεναλ με περίπου 11 εκατ. ευρώ ετησίως. Σε 214 παιχνίδια στον πάγκο της λονδρέζικης ομάδας, έχει 124 νίκες, 36 ισοπαλίες και 54 ήττες, έχοντας κατακτήσει σε αυτό το διάστημα 3 τρόπαια. Ο Ίβηρας τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην επιστροφή της Άρσεναλ στις πρώτες θέσεις της Premier League.

Την πεντάδα συμπληρώνει ο Έρικ Τεν Χαγκ, με τον Ολλανδό προπονητή να παίρνει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περίπου 10.5 εκατ. ευρώ ετησίως, συν μπόνους επίτευξης στόχων. Μέχρι τώρα, πάντως, ο 54χρονος τεχνικός δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες που έχουν από εκείνον η διοίκηση και οι οπαδοί του συλλόγου, έχοντας οδηγήσει την Γιουνάιτεντ μόλις σε έναν τίτλο και αυτός μάλιστα ήταν επιπέδου Λιγκ Καπ (2022/2023).

Ποιοι ακολουθούν

Μέχρι την πρώτη 10άδα υπάρχουν επίσης οι Σιν Ντάιτς (5.8 εκατ. ευρώ/χρόνο, Έβερτον), Άγγελος Ποστέκογλου (5.8 εκατ. ευρώ/χρόνο, Τότεναμ), Τόμας Φρανκ (5.2 εκατ. ευρώ/χρόνο, Μπρέντφορντ, Ντέιβιντ Μόγιες (4.6 εκατ. ευρώ/χρόνο, Γουέστ Χαμ) και Εντι Χάου (Νιούκαστλ, 4.6 εκατ. ευρώ/χρόνο, Νιούκαστλ).

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024