Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες έκλεισαν την Εγνατία, μπλόκα σε Κόνιτσα και Κακαβιά - «Ετοιμαζόμαστε για Αθήνα»

Αγρότες έκλεισαν την Εγνατία, μπλόκα σε Κόνιτσα και Κακαβιά – «Ετοιμαζόμαστε για Αθήνα»

Οι αγρότες τονίζουν πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήταν «στάχτη στα μάτια» ενώ παράλληλα προειδοποιούν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους

Αγρότες έκλεισαν σήμερα (17/2) την Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του κόμβου της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, εν μέσω κλιμακώσεων των κινητοποιήσεων πριν από την κάθοδο στην Αθήνα.

Αγρότες της Ημαθίας και της Πιερίας, παρέταξαν τα τρακτέρ τους στους παράδρομους και βγήκαν με τα πόδια στο οδόστρωμα, θέλοντας να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση εν όψει του συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα την ερχόμενη Τρίτη.

Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων πριν την κάθοδο στην Αθήνα

Την ίδια ώρα αντίστοιχες κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα και στα υπόλοιπα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αγρότες τονίζουν πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήταν «στάχτη στα μάτια» ενώ παράλληλα προειδοποιούν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στον κόμβο Καλπακίου, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του Νομού Ιωαννίνων εξέφρασαν την οργή τους με αποκλεισμό των οδών προς Κόνιτσα και Κακαβιά, συνεχίζοντας τις προηγούμενες κινητοποιήσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου, την Εφορία και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι δράσεις αυτές έχουν τόσο συμβολικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα, με το μήνυμα “Προσπαθούμε να επιβιώσουμε” να απευθύνεται στην κοινωνία.

Οι αντιδράσεις αναμένεται να συνεχιστούν, με αγρότες και κτηνοτρόφους να ετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις την προσεχή Τρίτη σε εθνικό επίπεδο. Οι δράσεις συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου όπως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τον Λούρο.

«Ετοιμαζόμαστε για Αθήνα»

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες προετοιμάζουν την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, παρά την προειδοποίηση της κυβέρνησης ότι δεν θα επιτρέψει την παρεμπόδιση της διέλευσης των πολιτών.

Οι ίδιοι επιμένουν και εμφανίζονται αποφασισμένοι για την κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ σε δύο ημέρες, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

«Ούτως η άλλως εμείς θα κατέβουμε με τρακτέρ και με λεωφορεία και αυτοκίνητα. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο όχι με την μεγάλη και μαζική συμμετοχή των αγροτών αλλά και από τον κόσμο της Αθήνας που νιώθουν την ακρίβεια στο πετσί τους» τόνισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκου Πλατύκαμπου, Ρίζος Μαρούδας.

«Το θέμα είναι ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα αυτό τονίσαμε στον κ. υπουργό μέσα στην πόλη. Θέλουμε να πάμε ειρηνικά να κάνουμε το συλλαλητήριο μας και να σηκωθούμε να φύγουμε όμορφα και ωραία» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Πυρά κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση

«Υπάρχει δυνατότητα να υπάρχουν κινητοποιήσεις. Που να κλιμακώνονται και να διεκδικούν. Είμαι υπέρ της διεκδίκησης των αιτημάτων των πολιτών δεν είμαι υπέρ της τακτοποίησης των ημετέρων» ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η κυβέρνηση, η εντύπωση μου είναι ότι ξαφνικά θυμήθηκε όταν είδε τα τρακτέρ τους δρόμους το αγροτικό ζήτημα. Και αποφάσισε να επιληφθεί» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης.

Το μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, επισκέφθηκε νωρίτερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024