Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των ρώσων εισβολέων

ΗΠΑ: Η Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των ρώσων εισβολέων

«Δυστυχώς, λαμβάνουμε αναφορές από τους Ουκρανούς ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη» στην Αβντιίβκα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Η πόλη Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία, η οποία πολιορκείται εδώ και μήνες από τα ρωσικά στρατεύματα, κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των εισβολέων, δήλωσε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κέρμπι (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Kevin Lamarque).

«Κατά πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό συμβαίνει επειδή τελειώνουν τα βλήματα πυροβολικού»

«Δυστυχώς, λαμβάνουμε αναφορές από τους Ουκρανούς ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς οι Ρώσοι πιέζουν ασφυκτικά τις ουκρανικές θέσεις κάθε μέρα που περνά.

»Η Αβντιίβκα κινδυνεύει να βρεθεί υπό ρωσικό έλεγχο. Κατά πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό συμβαίνει επειδή τελειώνουν τα βλήματα πυροβολικού των ουκρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή», είπε ο Κέρμπι.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι το αδιέξοδο στο αμερικανικό Κογκρέσο αναφορικά με την αποδέσμευση νέας βοήθειας προς το Κίεβο έχει ήδη «επιπτώσεις» στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Διαβεβαιώνει και ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η κατάσταση στην Αβντιίβκα χαρακτηρίζεται «κρίσιμη», και πρόσθεσε πως «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» για τα στρατεύματα που πολεμούν τις ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό μέτωπο και ιδίως σε αυτήν την πολιορκημένη πόλη.

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι στρατιώτες μας έχουν επαρκείς διοικητικές και τεχνολογικές ικανότητες για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές Ουκρανών», τόνισε ο Ζελένσκι αφότου ενημερώθηκε από τον υπουργό Αμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ και τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι για την κατάσταση στην Αβντιίβκα και στο ανατολικό μέτωπο γενικότερα.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024