Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όχι δάκρυα για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών

Όχι δάκρυα για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών

Μόνο συγχαρητήρια και ενθάρρυνση για την προσπάθεια που θα κάνουν τους επόμενους μήνες, μέχρι το μεγάλο ταξίδι ως την γαλλική πρωτεύουσα!

Αν η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μένει, τότε η πορεία της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα μάλλον αφήνει μία πικρή γεύση, καθώς πλησίασε στο μετάλλιο αλλά δεν τα κατάφερε.

Στα τελευταία επτά δευτερόλεπτα κρίθηκε ο αγώνας, μετά από αμφιλεγόμενες αποφάσεις των διαιτητών αλλά και από λάθη της Εθνικής, γεγονότα που εκμεταλλεύτηκαν οι πολύπειρες Ισπανίδες και με σουτ στην κενή εστία ανέβηκαν στο βάθρο.

Ωστόσο, αποτελεί μεγάλη αδικία για την προσπάθεια αυτών των κοριτσιών, να μείνουμε μόνο σε αυτά επτά δευτερόλεπτα, όσο κι αν αυτά αποτελούν τη σκληρή πλευρά του αθλητισμού.

Σε ένα ματς που η Ισπανία έφτασε να προηγηθεί με 9-6, η Ελλάδα έκανε την υπέρβαση για τόσο υψηλό επίπεδο και ισοφάρισε σε 9-9, όταν κανείς δεν έδειχνε να το πιστεύει.

Τα επτά δευτερόλεπτα δεν πρέπει να καταδικάσουν και την εν γένει παρουσία των γαλανόλευκων κοριτσιών στις πισίνες της Ντόχα. Μετά από αρκετά χρόνια, έχει δημιουργηθεί μία πραγματικά αξιόμαχη ομάδα υψηλού επιπέδου, ικανή να αντιμετωπίσει στα ίσια τα μεγαθήρια της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης που είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Ουγγαρία.

Η Εθνική πόλο μετά τη νίκη επί της Ιταλίας με δύο γκολ διαφορά, έχασε στον ημιτελικό στα πέναλτι από την Ουγγαρία και σε νεκρό χρόνο από την Ισπανία. Αποτελέσματα που διαμορφώθηκαν στις λεπτομέρειες και αποδεικνύουν ότι πλέον οι διαφορές των πιο δυνατών ομάδων μεταξύ τους, είναι απειροελάχιστες.

Κι όλα αυτά, ένα μήνα μετά το ο χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελέσματα που δείχνουν ότι η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έχει επανέρθει στα υψηλά στάνταρ παλαιότερων ετών, όταν κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 στη Σαγκάη.

Από τότε πέρασε αρκετός καιρός… ξηρασίας, αλλά όπως φάνηκε ξεκάθαρα στη Ντόχα, η ομάδα αυτή επέστρεψε για τα καλά, στο καλύτερα μάλιστα χρονικό σημείο, καθώς το καλοκαίρι ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Μέχρι τότε υπάρχει αρκετός καιρός να διορθωθούν κάποια λάθη, όπως οι χειρισμοί και οι αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές, όταν η μπάλα καίει!

Αποφάσεις που δεν αφορούν μόνο τα κορίτσια της Εθνικής αλλά και το τεχνικό τιμ, όπως αποτυπώθηκε στην τελευταία φάση κόντρα στην Ισπανία.

Η επιλογή της εξαιρετικής προπονήτριας Αλεξίας Καμμένου να πάει σε γρήγορη επίθεση με στόχο ένα γκολ buzzer beater εμπεριείχε μεγάλη δόση ρίσκου, όπως αποδείχθηκε τελικά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν ήταν πίσω στο σκορ για να τα παίξει όλα για όλα στο τέλος. Το ματς ήταν ισόπαλο και τα πέναλτι δεν ήταν λόγος να τρομάξουμε…

Αυτό σκέφτηκε, αυτές τις οδηγίες έδωσε στις παίκτριες της, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκε. Αλλωστε στον αθλητισμό, η επιτυχία από την αποτυχία είναι ένα τσιγάρο δρόμος…

Σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση κι αν λήφθηκε, ότι και να έγινε στον μικρό τελικό της Ντόχα, δεν υπάρχει χώρος για δάκρυα για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Μόνο συγχαρητήρια και ενθάρρυνση για την προσπάθεια που θα κάνουν τους επόμενους μήνες, μέχρι το μεγάλο ταξίδι ως την γαλλική πρωτεύουσα!

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024