
OΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για διορθώσεις – τροποποιήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης 2023
Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το άνοιγμα της αίτησης ΕΑΕ για το έτος 2024
Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποβολή αιτήσεων για τυχόν τροποποιήσεις και διορθώσεις επί της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2023.
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το άνοιγμα της αίτησης ΕΑΕ για το έτος 2024 προκειμένου να ανοίξει μέσα στο μήνα Μάρτιο.
Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το άνοιγμα της αίτησης ΕΑΕ για το έτος 2024 προκειμένου να ανοίξει μέσα στο μήνα Μάρτιο
Διαβεβαιώσεις
Παράλληλα με την ΕΑΕ, όπως έχει ήδη τονίσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, πριν από το Πάσχα αναμένεται πληρωμή των αδιάθετων κονδυλίων ύψους 88 εκατ. ευρώ μαζί με τα 425 εκατ. ευρώ για τα Οικολογικά Σχήματα.
Εντός Απριλίου θα καταβληθούν επίσης 245 εκατ. ευρώ που αφορούν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενώ μέσα στο Μάρτιο θα ανοίξει η πλατφόρμα υποδοχής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024.
Σε ό,τι αφορά τα 16.000 δεσμευμένα ΑΦΜ παραγωγών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ξεκινήσει ήδη τον αποχαρακτηρισμό τους, με βάση την αιτία δέσμευση τους, μέσω διοικητικών ελέγχων και όπου απαιτείται προγραμματίζεται άμεσα επιτόπιος έλεγχος (για τα έτη 2020 – 2023).
Πλέον, όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο ΔΣ του ΕΛΓΑ, η καταβολή των αποζημιώσεων για ζημιές του έτους 2023 θα ξεκινήσει, δυο μήνες νωρίτερα από την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα την 20η Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται εδώ ότι οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα είναι στο 100% της υπολογιζόμενης αξίας, σύμφωνα με τα πορίσματα τα οποία καταχωρούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Οργανισμού.
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπέρνλι
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 39χρονος που έτρεχε με 192 χλμ σε δρόμο με όριο τα 70
- Μετά την Ιταλία καταδικάζει και η Γαλλία τις δηλώσεις Τραμπ για τον Πάπα
- «Έπινα κρυφά» – Ο Άντριου Λόιντ Βέμπερ αποκαλύπτει ότι είναι πρώην αλκοολικός
- Ο Μπαρτζώκας απάντησε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Παναθηναϊκό στα play offs της Euroleague
- Μαλαισία: Παρανάλωμα έγιναν 1.000 σπίτια από μεγάλη φωτιά σε παραθαλάσσιο οικισμό – Χιλιάδες εκτοπισμένοι
