Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ένοπλος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και τραυμάτισε 3 αστυνομικούς - Πήγαν να τον συλλάβουν για κακοποίηση ζώου

ΗΠΑ: Ένοπλος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και τραυμάτισε 3 αστυνομικούς – Πήγαν να τον συλλάβουν για κακοποίηση ζώου

Οι πυροβολισμοί αυτοί σημειώθηκαν καθώς η Ουάσιγκτον σημείωσε κατακόρυφη αύξηση των βίαιων εγκλημάτων κατά το τελευταίο έτος, ακόμη και όταν σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ σημειώθηκε μείωση

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν την Τετάρτη από τα πυρά ενόπλου στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν σε συγκρότημα κατοικιών προκειμένου να συλλάβουν κατηγορούμενο για κακοποίηση ζώου, ο οποίος όμως ταμπουρώθηκε μέσα σε ένα σπίτι και άρχισε να πυροβολεί.

Η επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας, Πάμελα Σμιθ, είπε ότι όλα ξεκίνησαν γύρω στις 07:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας) όταν αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά κατά την άφιξή τους στο σημείο.

«Ένα άτομο που βρισκόταν μέσα στο σπίτι αρνήθηκε να βγει έξω και όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι, το άτομο πυροβόλησε εναντίον τους», δήλωσε η Σμιθ, όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Αρνείται να παραδοθεί ο δράστης

«Οι τρεις αστυνομικοί πυροβολήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους», είπε και προσέθεσε πως «ένας τέταρτος αστυνομικός υπέστη επίσης ελαφρύ τραυματισμό».

Ο ένοπλος ταμπουρώθηκε μέσα στο σπίτι και αρνείται να παραδοθεί. Η αστυνομία έχει αποκλείσει αρκετούς γειτονικούς δρόμους στην περιοχή και προειδοποίησε τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο.

Οι πυροβολισμοί αυτοί σημειώθηκαν καθώς η Ουάσιγκτον σημείωσε κατακόρυφη αύξηση των βίαιων εγκλημάτων κατά το τελευταίο έτος, ακόμη και όταν σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ σημειώθηκε μείωση.

Από το 2022 έως το 2023, η Ουάσιγκτον σημείωσε 35% αύξηση στις ανθρωποκτονίες, 67% αύξηση στις ληστείες και 82% αύξηση στις κλοπές οχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.

«Δεν θα πω ότι η εγκληματικότητα στην Ουάσιγκτον είναι εκτός ελέγχου», δήλωσε η Σμιθ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη. «Νομίζω ότι έχουμε μια ομάδα ατόμων που δεν σέβονται την επιβολή του νόμου και την εξουσία. Οι αστυνομικοί μας, και πάλι, ήταν εκεί όπου έπρεπε να είναι, κάνοντας ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνουν, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», σημείωσε.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024