Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λάτσιο – Μπάγερν στην δεύτερη μέρα των «16» του Champions League
Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε (14/2, 22:00) η πρώτη φάση για τους «16» του Champions League – Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λάτσιο – Μπάγερν τα αποψινά ματς.
Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν μια από τις εκπλήξεις στην φάση των ομίλων του Champions League, τερματίζοντας μπροστά από την φιναλίστ της περασμένης σεζόν, Ίντερ, στην κορυφή του 4ου ομίλου.
Οι Βάσκοι «έπεσαν στα δύσκολα» στους «16» εναντίον της φιναλίστ της σεζόν 2019/20, Παρί Σεν Ζερμέν, που θα αποτελεί πάντα απειλή με την ποιότητα των παικτών της και τον αστέρα της Κιλιάν Εμπαπέ. Ωστόσο, εάν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να έχει τις πιθανότητες να κρατήσει ήσυχο τον Γάλλο φορ, αυτή είναι η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Η Σοσιεδάδ δέχθηκε μόλις δύο γκολ στη φάση των ομίλων, τα λιγότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, με το κανονικό δίδυμο σέντερ μπακ τους, Ιγκόρ Θουμπελντία και Ρόμπιν Λε Νόρμαντ, να… σταματούν μερικά εντυπωσιακά επιθετικά ταλέντα στους αγώνες του 4ου ομίλου. Θα πρέπει να διατηρήσουν τα υψηλά στάνταρ τους για να αντιμετωπίσουν τον Μπαπέ και τους συμπαίκτες του στο Parc des Princes.
Ο παράγοντας Stadio Olimpico της Λάτσιο
«Είναι ένα παλιό, διάσημο στάδιο που έχει δει τόσες πολλές μάχες στο παρελθόν. Είναι ωραίο να το αντιμετωπίσεις». Αυτή ήταν η αντίδραση του Τόμας Μίλερ της Μπάγερν, στο άκουσμα της κλήρωσης με την Λάτσιο στη φάση των «16», με τον βετεράνο επιθετικό ξεκάθαρα να γνωρίζει πολύ καλά την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στον πρώτο αγώνα.
Οι Ιταλοί στηρίχθηκαν στους παθιασμένους οπαδούς τους στη φάση των ομίλων, κερδίζοντας δύο και φέρνοντας ισοπαλία σε μία από τις αναμετρήσεις τους στη Ρώμη για να τερματίσουν ως δεύτεροι στον (5ο) όμιλό τους. Ωστόσο, η Μπάγερν μπορεί να έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα: κέρδισε τους Ιταλούς με 6-2 συνολικά σε αυτή τη φάση στην αγωνιστική περίοδο 2020/21.
Μπορεί λοιπόν η Λάτσιο να προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά σε έναν πρώτο προημιτελικό σε αυτή τη διοργάνωση μετά από 24 χρόνια ή θα μπορέσει η Μπάγερν να αρχίσει να ανυπομονεί να κάνει 12 εμφανίσεις στους τελικούς οκτώ από τις τελευταίες 13 σεζόν; Ένα ματς που αναμένεται να προσφέρει συναρπαστική θέαση σε κάθε περίπτωση.
- Wall Street: Τα μαθήματα από 100 χρόνια επενδύσεων
- Western Digital και Seagate άφησαν πίσω την… Nvidia
- Το 73% των νέων χάνει τον έλεγχο του χρόνου στο internet
- Το 68% των κωδικών σήμερα μπορεί να παραβιαστεί μέσα σε μία ημέρα
- Συνάντηση Ρούμπιο και αλ Θάνι, εν μέσω φημών για διαμεσολάβηση του Κατάρ στον πόλεμο με το Ιράν
- Τουλάχιστον 69 νεκροί σε εφόδους παραστρατιωτικών στο βορειοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
