Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήτογλου: «Έτοιμοι και με το μυαλό μας στη νίκη»

Μήτογλου: «Έτοιμοι και με το μυαλό μας στη νίκη»

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε για το ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, αλλά και για τις προσωπικές του επιδόσεις.

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε για το παιχνίδι με την Ένωση.

Ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε επίσης στο μπάσκετ στη χώρα μας, για τις προσωπικές του επιδόσεις, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Ντίνος Μήτογλου:

Για την ευκαιρία του Παναθηναϊκού Aktor, ειδικά μετά και την ήττα στον τελικό του Super Cup: «Είναι πολύ σημαντική αυτή η διοργάνωση. Ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε εύκολα παιχνίδια. Αύριο έχουμε ένα δύσκολο ματς με την ΑΕΚ, η οποία έρχεται προετοιμασμένη. Το παιχνίδι που έγινε πριν δυο μέρες δεν θα έχει καμία σχέση με το αυριανό. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί έτοιμη. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι να νικάμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας».

Για το πόσο βελτιωμένο είναι το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ σε σύγκριση με την προηγούμενη θητεία του: «Έχει ανέβει πάρα πολύ το επίπεδο. Πιστεύω έχει ανέβει τουλάχιστον δύο επίπεδα».

Για το αν θεωρεί πως ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τους «πράσινους» θα αποτελέσει… μήνυμα και προς τις υπόλοιπες ομάδες της Euroleague: «Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να δείξουμε στους υπόλοιπους τι ομάδα είμαστε. Όλος ο κόσμος και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ξέρει τι ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Όμως, όπως είπα στην αρχή, έχουμε χάσει το Super Cup και θέλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για τον στόχο μας, για να πάρουμε το Κύπελλο».

Για το έξτρα κίνητρο που υπάρχει όταν αγωνίζεται σε αγώνες που κρίνουν τίτλους: «Θεωρώ πως πρέπει να παρουσιαστούμε με έξτρα κίνητρο και μεγαλύτερη συγκέντρωση. Είναι ένα νοκ – άουτ παιχνίδι, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και με το μυαλό μας στην νίκη».

Για το αν βλέπει την κατάκτηση του τίτλου ως μια προσωπική δήλωση ότι «είναι εδώ»: «Δεν το σκέφτομαι έτσι. Δεν θεωρώ πως πρέπει να έχουμε το μυαλό μας κατευθείαν στον τελικό. Πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και να μην υποτιμήσουμε καμία ομάδα, γιατί την «πατήσαμε» φέτος. Δεν υπάρχουν φαβορί και έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές. Δεν πιστεύω πως έχω να αποδείξω κάτι. Ίσα ίσα κοιτάω να απολαμβάνω το μπάσκετ. Όλοι κατάλαβαν την παρουσία μου από την 1η μέρα που επέστρεψα στα γήπεδα, οπότε δεν το σκέφτομαι έτσι».

Για τα «παράθυρα» και τη συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική Ομάδα: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος φυσικά. Ανυπομονώ να δουλέψω με τον κόουτς Σπανούλη. Είμαι πολύ χαρούμενος. Όμως, τώρα προέχουν οι αγώνες του Κυπέλλου. Εφόσον πάνε όλα καλά θα έχουμε την τιμή και τη δυνατότητα να παίξουμε για την Εθνική Ομάδα».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024