Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάμος ομοφύλων: «Χριστιανός ορθόδοξος αλά καρτ;», ρωτάει ο Στυλιανίδης και καταψηφίζει

Γάμος ομοφύλων: «Χριστιανός ορθόδοξος αλά καρτ;», ρωτάει ο Στυλιανίδης και καταψηφίζει

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα... της Νέας Δημοκρατίας

«Για την Ορθοδοξία ο γάμος είναι το σημαντικότερο μυστήριο, σκληρός πυρήνας του θρησκευτικού δόγματος. Πώς, λοιπόν, γίνεται κάποιος να δηλώνει χριστιανός ορθόδοξος αλά καρτ, επιλέγοντας μόνο ό,τι του αρέσει από την πίστη που ακολουθεί;», αναρωτήθηκε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, δηλώνοντας ότι θα το καταψηφίσει.

Ο κ. Στυλιανίδης στηλίτευσε τον ορισμό του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και, στη θέση του επίμαχου νομοσχεδίου, ζήτησε την στήριξη της τρίτεκνης και της πολύτεκνης οικογένειας.

«Ό,τι δεν δώσει ο νομοθέτης», σημείωσε αναφερόμενος στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, «αργά ή γρήγορα, εφόσον χρησιμοποιείται ο νεολογισμός της ισότητας του γάμου ως νεότευκτου δικαιώματος, θα αναγκαστεί να το προσφέρει ως δυνατότητα ο Ευρωπαίος δικαστής».

«Κλονίζει το επιτυχημένο μοντέλο της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας»

Ανέφερε ότι η ελληνική νομοθεσία έχει προβλέψει το Σύμφωνο Συμβίωσης, «με σεβασμό στη διαφορετικότητα, που θα μπορούσε άνετα, συμπληρωμένο με τις αναγκαίες νομοθετικές διατάξεις, να επιλύσει νομικά και πρακτικά ζητήματα των ομόφυλων ζευγαριών, εντάσσοντάς τα με πληρότητα στην ελληνική κοινωνία».

Και επικαλέστηκε «διεθνείς μελέτες», για να αποδείξει πως «τα γενετικά αίτια που προσδιορίζουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αφορούν σε μικρό μονάχα ποσοστό, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ένα μεγάλο ποσοστό επέλεξε αυτόν τον προσανατολισμό από μόδα, από εμπειρία, από επιλογή ή από άλλες συνθήκες. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικά τα κοινωνικά και οικογενειακά βιωματικά πρότυπα, όχι μόνο για την ψυχολογία των παιδιών αλλά και για τη διαμόρφωση της σεξουαλικής τους ταυτότητας», όπως είπε.

«Για την Ορθοδοξία ο γάμος είναι το σημαντικότερο μυστήριο, σκληρός πυρήνας του θρησκευτικού δόγματος. Πώς, λοιπόν, γίνεται κάποιος να δηλώνει χριστιανός ορθόδοξος αλά καρτ, επιλέγοντας μόνο ό,τι του αρέσει από την πίστη που ακολουθεί;»

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε πως «η νομοθέτηση του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών κλονίζει αναμφισβήτητα το επιτυχημένο μοντέλο της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας, απομακρύνει από τα ορθόδοξα χριστιανικά πρότυπα της ελληνικής παράδοσης και αποδυναμώνει την προσπάθεια δημογραφικής ενίσχυσης μιας χώρας που πλήττεται σφοδρά από την υπογεννητικότητα».

«Η μεγάλη σημασία που διαδραματίζει η οικογένεια, μαζί με το σχολείο, στη διαμόρφωση ταυτοτικών προτύπων που πηγάζουν από την ίδια τη φύση, καθιστούν την οικογένεια θεμέλιο της κοινωνίας. Η ελληνική παραδοσιακή οικογένεια ήταν και παραμένει το ασφαλέστερο όχημα για να αναπτύξουν τα παιδιά την προσωπικότητά τους ομαλά, ξεκάθαρα, χωρις ταυτοτικές συγχύσεις και ψυχολογικές συνέπειες, που θα προκαλούσε κάθε άλλο μοντέλο. Οι έννοιες της μάνας και του πατέρα είναι αναντικατάστατες και ταυτίζονται με την αγαπημένη παραδοσιακή οικογένεια, ως θεμέλιο της συντεταγμένης ανθρώπινης κοινωνίας», προσέθεσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατέληξε δηλώνοντας στο Σώμα πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024