Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΠΑ: Διαμαρτυρία φοιτητών και διοικητικών στην Πρυτανεία για το θέμα της διαθεσιμότητας υπαλλήλου

ΕΚΠΑ: Διαμαρτυρία φοιτητών και διοικητικών στην Πρυτανεία για το θέμα της διαθεσιμότητας υπαλλήλου

Ο αντιπρύτανης χαρακτηρίζει «προδήλως ψευδή» τον ισχυρισμό του συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ ότι ήταν εκείνος που 'κατέβασε' τον server - Ζητεί να ανακαλέσει

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα διοικητικού υπάλληλου επειδή συμμετείχε στην προσπάθεια ακύρωσης των τηλε-εξετάσεων.

H διαθεσιμότητα του υπαλλήλου ακολούθησε την εμπλοκή του – όπως ο ίδιος παραδέχθηκε – στο περιστατικό με την απενεργοποίηση του σέρβερ στο δίκτυο του Πανεπιστημίου προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι τηλε-εξετάσεις.

Φοιτητές και διοικητικοί έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία – Διεψεύδει ο αντιπρύτανης ότι «κατέβασε» εκείνος τον server

Οι διοικητικοί υπάλληλοι δηλώνουν ότι δεν μπήκαν σε κάποιο κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι υποδομές του ηλεκτρονικού συστήματος του ΕΚΠΑ και δεν απενεργοποίησαν οι ίδιοι το σύστημα.Αντ’ αυτού αναφέρουν ότι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, ο οποίος συμφώνησε να ικανοποιήσει το αίτημά τους και ουσιαστικά ήταν αυτός ο οποίος έθεσε εκτός λειτουργίας.

Η απάντηση του αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ

Θα προσφύγει στη δικαιοσύνη αν ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ δεν ανακαλέσει, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος.

«Ενημερώθηκα ότι ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ, κ. Βαϊνάς, δήλωσε σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή σήμερα ότι εγώ ‘κατέβασα’ τον server του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα το πρωί. Αυτό είναι προδήλως ψευδές και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα» τονίζει ο ίδιος.

«Αντίθετα εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει το συντονισμό της υλοποίησης των εξ αποστάσεως εξετάσεων στο ΕΚΠΑ. Επιπλέον, εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει με εντολή του Πρύτανη τη διενέργεια της ΕΔΕ», προσθέτει.

«Αυτό που έγινε με τον server το έχω ήδη χαρακτηρίσει ως δολιοφθορά και παράνομη ενέργεια σοβαρού βαθμού. Αν ο κ. Βαϊνάς δεν ανακαλέσει όσα ανυπόστατα δήλωσε για μένα, είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στη δικαιοσύνη».

Τι ισχυρίστηκε ο Παντελής Βαϊνάς

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ, Παντελής Βαϊνάς. «υπήρξε μια διαπραγμάτευση με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο για να κλείσει για συμβολικούς λόγους για λίγη ώρα ο σέρβερ».

Το δέχθηκε ο κ. Ευσταθόπουλος και έκανε διακοπή του σέρβερ εξ αποστάσεως. Ήταν μια συμβολική ενέργεια» συμπλήρωσε.

Και καταλήγοντας τόνισε ότι αν ο αντιπρύτανης είχε αρνηθεί «δεν θα είχαμε κάνει τίποτα».

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024