Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;»: Τι θα πουν Τεμπονέρας-Χριστοδουλάκης-Αχτσιόγλου

«Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;»: Τι θα πουν Τεμπονέρας-Χριστοδουλάκης-Αχτσιόγλου

Συγκεντρώσει τα βλέμματα η εκδήλωση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς. Οι... ενοχλήσεις Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη και η Αχτσιόγλου που δεν δημιούργησε «σούσουρο»

Η εκδήλωση που διεξάγεται το απόγευμα στο θέατρο Άλφα έχει στρέψει την προσοχή στην επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς. Τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν εκφράσει την ενόχλησή τους για την έλλειψη ενημέρωσης από τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη για την συμμετοχή τους σ’ αυτήν, όμως οι τόνοι έπεσαν, τουλάχιστον δημόσια, όταν έγινε αντιληπτό ότι κανείς δεν θα καταθέσει ατζέντα ενοποίησης του προοδευτικού χώρου -παρά την γραμμή του κάθε κόμματος, που αναμένει το ποσοστό των ευρωεκλογών για τις επόμενες κινήσεις του.

Στον ΣΥΡΙΖΑ το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η παρουσία του Τεμπονέρα πλάι στην Αχτσιόγλου, ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησε στην τελευταία διάσπαση, λίγους μόνο μήνες μετά τα γεγονότα που πλήγωσαν την αξιωματική αντιπολίτευση -και μάλιστα με πλατφόρμα συνεργασιών σε επίπεδο βάσης, την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης μιλάει για «αυτόνομο ΣΥΡΙΖΑ»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το σπίτι μας. Μακριά από εμάς και από μένα προσωπικά, κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και αποπροσανατολισμού», ανέφεραν πληροφορίες από το περιβάλλον του Τεμπονέρα λίγο πριν από την συζήτηση. «Ανταποκρινόμαστε συλλογικά στο αίτημα της κοινωνίας για συμπόρευση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ποτέ δεν επιδοκιμάσαμε διασπαστικές κινήσεις», επεσήμανε, καθώς το συνέδριο είναι μόλις δύο εβδομάδες μακριά. «Είναι πλέον στο DNA των δημοκρατικών ανθρώπων κατά συνέπεια και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιδιώκουν συνθέσεις και υπερβάσεις, ενωτικές πρωτοβουλίες με στόχο να φανεί φως στον ορίζοντα, με δρομολόγηση κυβερνητικής διεξόδου», τόνιζαν οι ίδιες πηγές για την στάση Τεμπονέρα όσον αφορά τις κεντροαριστερές συναινέσεις. «Προχωράμε όλοι μαζί μακριά από μικροκομματικές περιχαρακώσεις και εσωστρέφειες για τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στη έργα και της ημέρες της κυβέρνησης της Δεξιάς».

«Θέλουμε να οικοδομηθεί μια κοινωνική συμμαχία όλων όσοι σήμερα ασφυκτιούν από την κυβέρνηση της δεξιάς»

Από την δική του πλευρά, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έδωσε ήδη την απάντηση του ερωτήματος της εκδήλωσης δημόσια: απέναντι στον Μητσοτάκη η απάντηση, είπε, είναι «το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης», τονίζοντας (Action24) πως δεν αμφισβητεί ούτε τον πρόεδρο ούτε την γραμμή του ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκει να είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωκάλπες του καλοκαιριού. «Δίνω κάθε μέρα την μάχη για τον χώρο μου, γιατί πιστεύω ότι τα επόμενα βήματα θα είναι νικηφόρα», επεσήμανε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως το να λέει την γνώμη του κόμματος «δεν χρειάζεται άδεια».

Η μοναδική συμμετοχή στο πάνελ που δεν δημιούργησε σούσουρο στον δικό της πολιτικό σχηματισμό ήταν αυτή της Έφης Αχτσιόγλου: «Εμείς ως Νέα Αριστερά είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο», επεσήμαιναν πηγές από την πρωτοβουλία. «Θέλουμε να οικοδομηθεί μια κοινωνική συμμαχία όλων όσοι σήμερα ασφυκτιούν από την κυβέρνηση της δεξιάς. Το ζητούμενο είναι με ποια στρατηγική θα μπορέσουν να εκφραστούν κυρίαρχα πολιτικά», σχολίαζαν. Στην ερώτηση ποια είναι τα ζητήματα που θα θέσει επί τάπητος η Έφη Αχτσιόγλου τόνιζαν πως η πρώην υπουργός θα θέσει «τις προϋποθέσεις και τα χαρακτηριστικά» της συγκεκριμένης συμμαχίας -χωρίς να αποφύγει την κριτική για τις «συναινετικές επιλογές» από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά από ζητήματα.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024