Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κομοτηνή: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών για την κυνοφιλία

Κομοτηνή: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών για την κυνοφιλία

Το πρόγραμμα περιελάβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος το οποίο υλοποιήθηκε χάρη στο ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ ΛΕΞΙΣ.

Επανεκκίνηση για τη φετινή σχολική χρονιά του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με αντικείμενο την ενημέρωση των μαθητριών- τών γύρω από την κυνοφιλία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή σκύλων – ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων Ελλάδας, Μπάμπη Κουκουζέλη και την εκπρόσωπο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής – βοηθό κτηνιάτρου, Ευαγγελία Μουτουσίδου.

Την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκαν μαθήτριες και μαθητές όλων των τάξεων του 8ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Το πρόγραμμα περιελάβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος το οποίο υλοποιήθηκε χάρη στο ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ ΛΕΞΙΣ που με την ήρεμη παρουσία της παρακίνησε τα παιδιά να τη χαϊδέψουν και να εξοικειωθούν μαζί της.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με διάλογο με τα παιδιά που εκτυλίχθηκε παράλληλα με την προβολή βίντεο και εικόνων, σχετικών με τον ρόλο του σκύλου μέσα στην κοινωνία, το πώς δημιουργήθηκαν τα αδέσποτα, αλλά και τον τρόπο που πρέπει να τα προσεγγίζουμε. Το βίντεο που χαράχτηκε στη μνήμη τους είναι αυτό με τον σκύλο μιας οικογένειας η οποία αποφασίζει να τον εγκαταλείψει στο δάσος.

Η ενημέρωση απαντούσε σε πρακτικές ερωτήσεις αλλά και περιλάμβανε νομικά θέματα, όπως: τι πρέπει να κάνουμε εάν βρούμε τραυματισμένο ζώο. Τι κάνουμε αν βρούμε κουτάβι. Υποχρεώσεις δεσποζόμενων.

Το εκπαιδευμένο λαμπραντόρ

Ο διευθυντής του 6ου κ. Νικολαΐδης, μαζί με την υποδιευθύντρια, κ. Ζερβούλη, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους μαθητές και τις μαθήτριες υποδέχτηκαν τους εισηγητές. Τη μεγαλύτερη χαρά οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου εισέπραξαν από την παρουσία του εκπαιδευμένου λαμπραντόρ, που έφεραν μαζί τους. Διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε ως στόχο, αφενός στην προαγωγή της φιλοζωίας, την εκμάθηση των υποχρεώσεων των παιδιών που επιθυμούν να υιοθετήσουν έναν σκύλο και την κατανόηση όλων των απαραίτητων για τη φροντίδα ενός κατοικίδιου ζώου (από τη βόλτα και τη σωστή διατροφή μέχρι και την εξασφάλιση της υγείας του), αφετέρου στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών ως ενεργών και συνειδητοποιημένων πολιτών.

Sports in

Αυτά είναι τα μπάτζετ της Euroleague – Τα 35 εκατ. ευρώ του Παναθηναϊκού, που βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Οι Ισραηλινοί αποκαλύπτουν τα μπάτζετ της Euroleague. Πολύ ψηλά ο Παναθηναϊκός, που κυμαίνεται ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024