Ολυμπιακός – Μαρούσι 93-87: Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τη νίκη
Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στο Μαρούσι, αλλά στο τέλος επικράτησε με 93-87 - Το μυαλό των Πειραιωτών πλέον στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας
Ένα καταπληκτικό Μαρούσι ζόρισε απίστευτα τον Ολυμπιακό, αλλά το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε εντέλει σε μία πάρα πολύ δύσκολη επικράτηση με σκορ 93-87, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.
Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν κιόλας στο σκορ, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας επανέφερε τους βασικούς, οι λύσεις βρέθηκαν στο φινάλε και ο Ολυμπιακός έφτασε σε αυτή τη δύσκολη νίκη.
Με την ψυχή στο στόμα οι Ερυθρόλευκοι.
Στο 16-2 ανέβηκε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, στο 5-13 έπεσε το Μαρούσι (2-7 εντός και 3-6 εκτός έδρας). Κορυφαίοι οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Φιλίπ Πετρούσεφ, που κάλυψαν την απουσία του Αϊζαια Κάνααν (ξεκούραση).
Πλέον, το βλέμμα των «ερυθρόλευκων» στρέφεται στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου. Αντίπαλος στον προημιτελικό (16/2, 18:00) το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.
Διαδοχικά καλάθια του Ραντούλιτσα έφεραν ένα αρχικό 7-12 για το Μαρούσι (5′). Η είσοδος των Παπανικολάου, Γουίλιαμς Γκος και Ράιτ στο παρκέ βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας, οι χώροι άνοιξαν και ήρθε η ισοφάριση (18-18, στο 10’). Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 18-20.
Το Μαρούσι μπήκε δυνατά στη δεύτερη περίοδο και πήρε προβάδισμα 7 πόντων (18-25 με τον Γούνταρντ, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων και η ευστοχία έφερε το 30-31 (15′). Ο Πετρούσεφ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του έπειτα από αρκετή ώρα (40-38 στο 18’), με τους Πειραιώτες να έχουν βελτιώσει την άμυνα τους, διευρύνοντας το σερί τους σε 8-0 (44-38 στο 19’). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 46-40.
Η τρίτη περίοδος ήταν αρκετά καλή για τον Ολυμπιακό, με το σκορ στο 30′ να ανεβαίνει σε 72-56. Αλλά, το 4-21 που… έτρεξε το Μαρούσι στην τέταρτη περίοδο έκανε «θρίλερ» το ματς, ενώ στο 35′ οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και μπροστά (76-77)! Αλλά ο Λαρεντζάκης έδωσε τις λύσεις με λέι-απ, τρίποντο και καλάθι και φάουλ και τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε στην επικράτηση με 93-87.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.