Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρή Αυτοδιοίκηση θέλει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ισχυρή Αυτοδιοίκηση θέλει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου θέτει τους πυλώνες που θα οδηγήσουν τους δήμους στην επόμενη μέρα.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Λάζαρος Κυρίζογλου, θέτει τους κύρους άξονες, η εφαρμογή των οποίων, θα οδηγήσει την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στη νέα εποχή πλήρως εναρμονισμένη με τον ισχυρό ρόλο που πρέπει να έχουν οι Δήμοι σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

«Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και εν νέου υποψήφιος ως επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», το όραμα μας για την Αυτοδιοίκηση του 2030 είναι ξεκάθαρο και εφαρμόσιμο. Θέλουμε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, με περισσότερη Αποκέντρωση, σε ένα νέο σύστημα διοικητικής οργάνωσης της χώρας και της αυτοδιοίκησης, που θα στηρίζεται στις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας και της αποτελεσματικότητας» αναφέρει για να προσθέσει:

«Με Δήμους που θα διαθέτουν λειτουργική αυτοτέλεια και οικονομική ανεξαρτησία και θα υποστηρίζονται από επαρκείς, θεσμοθετημένους πόρους, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας μας. Επίσης, διεκδικούμε ενισχυμένες αρμοδιότητες και ευθύνες, με πόρους, προσωπικό και μέσα ενώ απαιτούμε την ουσιαστική θεσμική και οικονομική αναβάθμιση της καταστατικής θέσης του αιρετού πολιτικού προσωπικού των ΟΤΑ.

Παράλληλα δίνουμε προτεραιότητα στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων των Δήμων, ανεξαρτήτως μεγέθους, με έμφαση στους μικρούς νησιωτικούς και μικρούς ορεινούς Δήμους.

Είναι αυτονόητο πως χρειαζόμαστε περισσότερο, καλύτερα αμοιβόμενο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πολιτών» υποστηρίζει, ενώ κάνει κάνει αναφορά σε θέματα διαφάνειας, ανθεκτικότητας και ανάπτυξης.

Διαφάνεια και διαρκή δημόσια λογοδοσία

«Να τονίσουμε πως δίνουμε βάρος στη διαφάνεια σε όλα τα στάδια διαμόρφωσης και εφαρμογής των αποφάσεων και πολιτικών που αφορούν τη λειτουργία των δήμων, καθώς και στη διαρκή δημόσια λογοδοσία στους πολίτες, για τα πεπραγμένα μας» υποστηρίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και εκ νέου υποψήφιος για την διοίκηση της στις προσεχείς εκλογές και προσθέτει:

«Χρησιμοποιoύμε ταυτόχρονα σύγχρονα «εργαλεία» διοίκησης, ώστε να μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουμε στη διάθεσή μας , επενδύοντας στην αναβάθμιση του αναπτυξιακού μας αποτυπώματος, προκειμένου να αποτελούμε ισχυρό μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, αλλά και πολλαπλασιαστή ισχύος στην εθνική προσπάθεια για αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Πατρίδας μας.

Θέτουμε ψηλά στην ατζέντα μας την ανάγκη να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις για πόλεις ψηφιακές, «έξυπνες», «πράσινες», βιώσιμες και ανθεκτικές στις απειλές της κλιματικής κρίσης και δημιουργούμε τους αναγκαίους μηχανισμούς και εφαρμόζουμε πολιτικές με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, για να είμαστε στο πλευρό των πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη από στήριξη κι έμπρακτη αλληλεγγύη.

Διεκδικούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο και ρόλο στις υποθέσεις που αφορούν τις πόλεις και τις τοπικές μας κοινωνίες. Δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη, ώστε να βρισκόμαστε διαρκώς, με έργα και δράσεις και όχι με λόγια, δίπλα στον πολίτη».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024