Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στην Ραφαέλα Πιτσικάλη - «Άγγελος» φώναζαν, μπαλόνια πέταξαν στον ουρανό

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στην Ραφαέλα Πιτσικάλη – «Άγγελος» φώναζαν, μπαλόνια πέταξαν στον ουρανό

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να αποχαιρετήσει το πιο χαμογελαστό και αισιόδοξο κορίτσι που «πάλεψε» με τον καρκίνο, όλοι ντυμένοι στα λευκά - «Μπόρα ήταν και πέρασε» είπαν οι φίλοι της

Σπαρακτικό ήταν το τελευταίο «αντίο» σήμερα στην 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη, τη νεαρή κοπέλα από τα Χανιά που έφυγε από τη ζωή μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο στις 24/01.

Συγγενείς, φίλοι και δεκάδες συντοπίτες της ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, το μεσημέρι του Σαββάτου, αποχαιρέτησαν την Ραφαέλα που αγαπήθηκε από ολόκληρο το πανελλήνιο, καθώς έγινε γνωστή για τον πολυετή αγώνα που έδινε με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Όλοι ντυμένοι στα λευκά, μπαλόνια πέταξαν στον ουρανό

Η κηδεία τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Πέτρου και Παύλου στα Χανιά, όπου εκατοντάδες άνθρωποι προσήλθαν για να αποχαιρετήσουν τη θαρραλέα Ραφαέλα, σεβόμενoι την επιθυμία της ίδιας να φορούν λευκά.

«Μπόρα ήταν και πέρασε» είπαν οι φίλοι της συμμεριζόμενοι την ταλαιπωρία από την πολύχρονη μάχη της με τον καρκίνο

«Σήμερα που στους ουρανούς θα φύγει το παιδί μας, όσους την αγαπήσατε, σας θέλουμε μαζί μας… Δάκρυα δεν χρειάζονται, μια προσευχούλα μόνο, για να την έχει συντροφιά στον φωτεινό της δρόμο»: Με αυτά τα λόγια, τα αδέρφια, οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες της 21χρονης Ραφαέλας Πιτσικάλη, κάλεσαν όσους ήρθαν κοντά στο κορίτσι τους, να στείλουν ευχές και προσευχές για καλό στερνό ταξίδι στους ουρανούς.


Τα Χανιά αποχαιρέτησαν τη Ραφαέλα με το τραγούδι «Χρώματα Ελπίδας» που είχε γράψει ειδικά για εκείνη ο καλλιτέχνης Στέλιος Βαμβακάς.

Μπαλόνια με μηνύματα για την Ραφαέλα και ένα μεγάλο ουράνιο τόξο στόλιζαν το ναό. Φίλοι της συγκινημένοι τόνισαν ότι «μπόρα ήταν και πέρασε».

Η οικογένεια της, φίλοι της, καθώς και άτομα όλων των ηλικιών που είχαν αγκαλιάσει τον αγώνα της και την είχαν στηρίξει -ακόμη κι αν δεν την γνώριζαν- είπαν το τελευταίο αντίο σε μια τελετή που μνημόνευε όλα όσα εκείνη αντιπροσώπευε: την αισιοδοξία, τη δύναμη, την ελπίδα και το ουράνιο τόξο μετά την μπόρα.

Η Ραφαέλα έγινε σύμβολο δύναμης και αισιοδοξίας

Στο τέλος της τελετής δεκάδες μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό με μηνύματα που συνόδευσαν την Ραφαέλα στο τελευταίο της ταξίδι με τον κόσμο να φωνάζει «άγγελος».

Η οικογένεια και οι φίλοι της την στιγμή του αποχαιρετισμού τραγούδησαν μαζί με τον καλλιτέχνη Στέλιο Βαμβακά το τραγούδι που της αφιέρωσε.

Η Ραφαέλα μέσα από την σκληρή μάχη που έδινε με μεγαλείο ψυχής είχε καταφέρει να γίνει σύμβολο δύναμης και αισιοδοξίας.

Η επιθυμία να δοθούν τα χρήματα στον σύλλογο «Make A Wish»

Επιθυμία της οικογένειας αλλά και της ίδιας της Ραφαέλας ήταν αντί στεφάνων όποιος επιθυμεί να κάνει μια δωρεά στον σύλλογο «Make A Wish» με σκοπό την εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού βρίσκονταν εθελοντές του «Make A Wish» οι οποίοι συγκέντρωναν τις δωρεές του κόσμου, ενώ παράλληλα τους ενημέρωναν για το έργο που επιτελεί ο οργανισμός.

Σημειώνεται ότι στην εκκλησία είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς φίλοι της Ραφαέλας  που άφησαν ο τα δικά τους μηνύματα αποχαιρετισμού.

Sports in

«Ο Χεζόνια φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης»- Ποια ομάδα θα τον αποκτήσει

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo ο Μάριο Χεζόνια απέρριψε την προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024